Συνταγές
Ένα μπανόφι απλά κόλαση – δεν περιγράφω άλλο…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Joseph Xanthos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Οι αναλογίες που θα δώσω είναι για ταψακι με απόσπωμενη βάση των 27 εκατοστών.
Εάν έχετε μικρότερο ταψακι μειώστε λιγο της ποσότητες .
Σε ένα μουλτι θρυματιζουμε 400 γραμμάρια μπισκότα .
Τύπου digestive(γίνεται με τύπου πτι Μπερ)
Τα μεταφέρουμε σε ένα μπωλ και ρίχνουμε μέσα 270 γραμμάρια στραγγιστο γιαούρτι,και πλάθουμε καλά να κάνουμε μια ζύμη .
Μεταφέρουμε τη ζύμη μας στο ταψακι μας και πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού να στρωθεί καλά και να πάει και λίγο στα τοιχωμα του ταψιού .
Το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά .
Σε ένα μπωλ βάζουμε 500 γραμαρια καραμελωμενο ζαχαρουχο και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό να λιώσει λίγο η καραμέλα μας .
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά .
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο ,απλώνουμε την καραμέλα πάνω από τα μπισκότα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά .
Παράλληλα κόβουμε 3 ώριμες μπανάνες σε φέτες τις βάζουμε σε ένα μπωλ ,ρίχνουμε το χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά .
Βγάζουμε το ταψακι και απλώνουμε τις μπανάνες πάνω από την καραμέλα και ξανά πάλι μέσα στο ψυγείο .
Χτυπάμε 500ml κρέμα γάλακτος παγωμένη και με φουλ λιπαρά μαζί με 2 κάψουλες βανιλιας και φτιάχνουμε σαντιγύ .
Με κόρνε ζαχαροπλαστικής βάζουμε και την σαντιγύ πάνω από το γλυκό μας .
Διακοσμούμε με τριμμένο μπισκότα και σιρόπι καραμελας .
Το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και ξεφορμαρουμε προσεκτικά .
Η Συνταγή είναι από Joseph Xanthos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.