Γλυκα
Ένα διαφορετικό αλλά τόσο Ανάλαφρο και Αφράτο κέικ με γιαούρτι και λεμόνι
(Για μια μακρόστενη φόρμα 22 εκ. μήκος) Υλικά: 100 γρ. ηλιέλαιο 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ψιλή 2 αυγά μεσαία (θερμοκρασία δωματίου) ξύσμα από 1 λεμόνι 100 γρ. γιαούρτι πλήρες 100 ml. φρέσκο χυμό πορτοκάλι 2 κάψουλες βανιλίνη 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Για το γλάσο ζάχαρης: 6 κ. σούπας […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
(Για μια μακρόστενη φόρμα 22 εκ. μήκος)
Υλικά:
100 γρ. ηλιέλαιο
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ψιλή
2 αυγά μεσαία (θερμοκρασία δωματίου)
ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. γιαούρτι πλήρες
100 ml. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 κάψουλες βανιλίνη
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το γλάσο ζάχαρης:
6 κ. σούπας άχνη ζάχαρη
3-4 κ.γλ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1/2 λεμονιού (για το ντεκόρ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για το κέικ:
1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα). Λαδώνεις την φόρμα του κέικ.
Ετοιμάζεις το γλάσο, σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις την άχνη με τον χυμό και ανακατεύεις μέχρι να γίνει μια λεία και ρευστή κρέμα. Καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη. Στην συνέχεια κοσκινίζεις όλες τις σκόνες (αλεύρι & μπέικιν πάουντερ).
2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάς τα αυγά μαζί με την ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφράτο σαν κρέμα. Σταματάς το μίξερ και προσθέτεις το ηλιέλαιο. Με μια σπάτουλα ανακατεύεις να ενσωματωθεί.
3. Προσθέτεις το χυμό μαζί με το γιαούρτι, την βανίλια και το ξύσμα. Ανακατεύεις και τελειώνεις ρίχνοντας τις σκόνες. Το μείγμα που θα προκύψει θα πρέπει να είναι ομοιογενές και ρευστό
4. Αδειάζεις στην φόρμα του κέικ και ψήνεις για 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσό – ξανθό χρώμα.
5. Αφήνεις να κρυώσει καλά και γαρνίρεις με το γλάσο και το ξύσμα .
Περισσότερα στο : thelemonpie