Συνταγές
Ένα γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι full στη γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερίνα Βλάσση -Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”
ΥΛΙΚΑ
2,5 λίτρα γάλα
2,5 κούπες ζάχαρη
1,5 φλυτζάνα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 της κούπας κορνφλάουρ
2 βανίλιες
Τρεις κουταλιές τι σου πα βούτυρο αγελαδινό
6 αυγά
500gr φύλλο κανταΐφι
Εκτέλεση της κρέμας
Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα μας τη ζάχαρη το σιμιγδάλι το κορν φλάουρ τις βανίλιες Τρεις κουταλιές βούτυρο αγελαδινό και τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας όταν θα πήξει η κρέμα μας την αποσύρουμε από το μάτι και την αφήνουμε λίγο να παγώσει
Τα 6 αβγά που τα είχα χτυπήσει σε ένα μπολάκι και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά και ανακατεύουμε σε γρήγορες κινήσεις
Για το σιρόπι
Τρεις φλυτζάνες ζάχαρη δυόμιση φλυτζάνες νερό λίγες σταγόνες λεμόνι 1 ξυλάκι κανέλα
Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι σχολαστικά στρώνουμε τα μισά από κάτω περίπου Τα 250 γραμμάρια ρίχνουμε λίγο βουτυράκι αγελαδινό πάνω από το φύλλο κανταΐφι
Έπειτα ρίχνουμε την κρέμα τοποθετούμε το υπόλοιπο φύλλο κανταΐφι το ραντίζουμε από πάνω με βούτυρο πάλι αγελαδινό και το βάζουμε στο φούρνο μας
Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά πάνω κάτω αντίσταση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερίνα Βλάσση -Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”