Google Translate EnglishGermanGreek

ΥΛΙΚΑ:
160 γρ. νουτέλα
75 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες άρωμα
250 ml κρέμα γάλακτος
400 ml βότκα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την νουτέλα, την ζάχαρη, τις βανίλιες και τη κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να ενωθούν τα υλικά και να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Δυναμώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το σημείο βρασμού.
Αποσύρουμε από την φωτιά, και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει καλά.
Το μείγμα θα πρέπει να είναι λείο και στιλπνό, αν χρειαστεί ρίχνουμε και ένα χτύπημα με το σύρμα.

Όταν πλέον έχει κρυώσει καλά, προσθέτουμε την βότκα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Φυλάμε το λικέρ μας στο ψυγείο, όπου διατηρείται για περισσότερο από 3 εβδομάδες.
Σερβίρουμε το λικεράκι μας σε ποτήρια στα οποία έχουμε προσθέσει 1-2 παγάκια.
Αν μας φαίνεται λίγο πηχτό, αραιώνουμε προσθέτοντας στο ποτήρι μας λίγο φρέσκο γάλα και ανακατεύοντας καλά.

Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : syntageskardias