Συνταγές
Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα.. γρήγορα και φυσικά απολαυστικά Cookies
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τάχα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Γίνονται περίπου 20 κομμάτια, χορταστικά, αν τα κάνουμε σε κανονικό μέγεθος. Μπορούμε και μικρότερα. Απλά αντικατέστησα τη μαργαρίνη με βούτυρο Κέρκυρας, το χτύπησα περισσότερο , τη σοκολάτα κουβερτούρα με σταγόνες σοκολάτας και το αλεύρι με άλλη μάρκα. Τριφτά, μαλακά με μία απαλή αίσθηση βουτύρου στο στόμα.
ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο Κερκύρας ( 125 γρ.)
100 γρ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
280 γρ αλεύρι ΜΆΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
1 μπέκιν
2 βανίλιες
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο ( το έχουμε για ώρες έξω από το ψυγείο να είναι μαλακό) με την άχνη περίπου 10 λεπτά, να αφρατέψει και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Προσθέτουμε τα αυγά, βανίλιες, μπέκιν αλεύρι με ένα ελαφρύ ανακάτεμα, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ ή κουτάλι απαλά.
Γίνεται μια ωραία πολύ μαλακιά ζύμη που κολλάει στα χέρια.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, παίρνουμε κάθε φορά ποσότητα με το κουτάλι της σούπας, πλάθουμε με τα χέρια μπαλάκι και τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί.
Ψήνουμε ακριβώς 10 λεπτά σε προθερμανσμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς. Δε θέλουμε να πάρουν καθόλου χρώμα. Στην αρχή φαίνονται πολύ μαλακά.. καθώς κρυώνουν γίνονται υπέροχα!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Τάχα – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.