Γλυκα
Δίχρωμο γλυκό ψυγείου με oreo και μόνο 6 υλικά – θα πάθετε πλάκα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου που μετά από λίγες ώρες θα είναι έτοιμο να το κόψετε και να το σερβίρετε στην παρέα σας!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
3 πακέτα μπισκότα oreo
1 έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής cheesecake
500ml. φρέσκο γάλα
1 έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
400ml. φρέσκο γάλα
330ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100gr. βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας την βάση του γλυκού. Παίρνουμε τα δύο πακέτα από τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε στο multi. Kατόπιν αδειάζουμε στο Multi το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Αδειάζουμε το μίγμα αυτό σε ένα πυρέξ και το στρώνουμε. Ετσι η βάση του γλυκού είναι έτοιμη και την βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα μπωλ αδειάζουμε τα 100 από τα 330 γραμμάρια κρέμας γάλακτος και τα χτυπάμε με το μίξερ, φτιάχνοντας μία σαντιγύ.
Αδειάζουμε σε ένα άλλο μπωλ την κρέμα ζαχαροπλαστικής cheesecake και ρίχνουμε τα 500 γραμμάρια φρέσκο γάλα. Χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε ακόμα λίγο με τη μαρίζ και προσθέτουμε την σαντιγύ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βγάζουμε την βάση από το ψυγείο και αδειάζουμε την κρέμα απλώνοντάς την ομοιόμορφα. Ξαναβάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της δεύτερης κρέμας. Σε ένα μπωλ αδειάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, τα 400 γραμμάρια γάλα, και χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά.
Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο, και απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη σαντιγύ. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ. Την στρώνουμε με τη μαρίζ επάνω από την κρέμα σοκολάτα.
Στολίζουμε το γλυκό θρυμματίζοντας τα υπόλοιπα μπισκότα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 έως 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
Δείτε την αναλυτική εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ.
Κάνε εγγραφή στο κανάλι για να είσαι πάντα συντονισμένος..
Καλή απόλαυση σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν το πιο λαχταριστό “γλυκό ψυγείου” ever!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor