Συνταγές
Πολύ ωραία νηστίσιμη μηλόπιτα – γίνεται αφράτη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελένη Ιωακειμίδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Ζύμη:
200 γρ ζάχαρη
200 γρ ηλιέλαιο
2 πορτοκάλια (το χυμό τους)
1 πορτοκαλί (το ξύσμα του)
500 γρ αλεύρι (κοσκινισμένο)
10 γρ μπέικιν πάουντερ
Γέμιση:
5 μήλα καθαρισμένα κ περασμένα στο τρίφτη
150 γρ ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ με το σύρμα και στο τέλος το αλεύρι που έχουμε μέσα το μπέικιν. Όταν ρίξουμε το αλεύρι δεν θέλει πολύ ανακάτεμα πολύ ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά
Για την γεμίση καθαρίζουμε τα μηλα, τα τρίβουμε στο τρίφτη και στύβουμε πολύ καλά σε μια πετσέτα την γέμιση να μην έχει πολλά υγρά. Μετά βάζουμε την γέμιση σε ένα μπολ κ ανακατεύουμε με την ζάχαρη, κανέλα κ γαρύφαλλο (οποίος θέλει μπορεί να βάλει κ καρύδια)
Σε μια αποσπώμενη φόρμα κεικ, αφού την λαδώστε κ την αλευρωσετε βάζουμε την μισή ζύμη στο κάτω μέρος την στρώνουμε με το χέρι να πάει παντού ομοιόμορφα μετά ρίχνουμε από πάνω την γεμίση και στο τέλος βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη να πάει παντού.
Ψήνουμε σε προθερμασνενο φούρνο για 40-50 λεπτά στους 160
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελένη Ιωακειμίδου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”