Συνταγές
Αφράτα και πετυχημένα τσουρεκάκια με κεφίρ και γέμιση ΝΟΥΤΕΛΑ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Totsika- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
250 γρ.χλιαρο νερό 50 γρ νωπή μαγιά 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια 100 γρ.λιωμενο βούτυρο 2 αβγά 250 γρ.κεφιρ 1 κ.γ.σοδα 1 κ.γ.μαχλεπι 1/2 κ.γ.κακουλε 1/2 κ.γ.αλατι 200 γρ.ζαχαρη. Επικάλυψη 1 αβγό 1 κ.σ.γαλα σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με χλιαρό νερό προσθέτουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε σε άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι μαχλέπι κακουλέ αλάτι ανακατεύουμε σε άλλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά το λιωμένο βούτυρο το κεφίρ τη σόδα το αλάτι και προσθέτουμε το μείγμα με την μαγιά ριχνουμε και το αλεύρι και ζυμωνουμε ,στην αρχή η ζύμη κολλάει και βάζουμε αραβοσιτελαιο σταδιακά
Σκεπάζουμε την ζύμη και αφήνουμε να διπλασιαστεί Έπειτα την χωρίζουμε σε μπαλάκια των 100 γρ.και δίνουμε σχήμα στα ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και περιμένουμε να φουσκώσουν άλλο ένα μισάωρο τα αλοιφουμε με αβγό και γάλα πασπαλιζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 10-15 λεπτά στους 180 έπειτα σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και ψήνουμε αλλά 10 λεπτά
Μόλις κρυώσουν τα γεμίζουμε νουτελα με την σύριγγα ζαχαροπλαστικής
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lena Totsika- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”