Συνταγές
Υπέροχοι νοστιμότατοι πατατοκεφτέδες με ωραία παρουσίαση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλες πατάτες
1 κρόκο αυγό
1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1/2 φλ. πεκορινο τριμμένη
1/2 φλ τριμμένη φρυγανιά
αλάτι, πιπέρι, 4 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο και 2 κ.σ δυόσμο.
Για το πανάρισμα
λίγο αλεύρι
λίγη φρυγανιά
2 κτυπιμενα αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αυτές οι εύκολες πατατοκροκέτες φούρνου, γίνονται πολύ νόστιμες και στο τηγάνι.
Βράζουμε πρώτα τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις καθαρίζουμε.
Τις περνάμε από το μύλο του πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι.
Τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη να κρυώσουν.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Ζυμώνουμε με το χέρι, πλάθουμε σε μπαλάκια σαν καρύδι ή πλακέ σαν κεφτεδάκια.
Βουτάμε τις κροκέτες στο αλεύρι, έπειτα στο αυγό και στη φρυγανιά.
Αφήνουμε σε πιατέλα με λαδόκολλα τις κροκέτες στο ψυγείο για 30΄ να στερεοποιηθεί το πανάρισμα.
Ψήνουμε τις πατατοκροκέτες στο φούρνο σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί μέχρι να ροδίσουν. Διαφορετικά, τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά να ροδίσουν και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Σερβίρουμε με γιαούρτι με λίγο μουστάρδα, ξύσμα λεμονιού αλάτι και πιπέρι.
Καλή όρεξη σε όσους την δοκιμάσουν! Αν ψάχνετε και άλλες συνταγές για πατατοκεφτέδες, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”