Συνταγές
Οι χιώτικοι ρεβυθοκεφτέδες είναι απλώς τέλειοι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Παραδοσιακές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό ρεβίθια
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κτγ. κύμινο
λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε κρύο νερό. Την άλλη μέρα το πρωί τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι και τα βράζουμε για πολύ λίγο ίσα να μαλακώσουν.
Κατόπιν τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να παγώσουν και στην συνέχεια τα αλέθουμε στο γουδί με το παραδοσιακό τρόπο, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα.
Πασπαλίζουμε τα αλεσμένα ρεβίθια με το αλεύρι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δυόσμο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, το λάδι και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη να ανακατευτούν τα αρώματά του.
Ζεσταίνουμε άφθονο λάδι σε ένα τηγάνι, πλάθουμε τους κεφτέδες βρέχοντας ελαφρά τα χέρια μας με λίγο νερό τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Τους συνοδεύουμε με σάλτσα γιαουρτιού που γίνετε ως εξής, παίρνουμε στραγγιστό γιαούρτι, ψιλοκόβουμε άνηθο και δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι και φυσικά λίγο σκόρδο και έτοιμη και η σάλτσα γιαουρτιού.
Μαρία Χαλκειός Χίος
Η Συνταγή είναι από “Παραδοσιακές Συνταγές”.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..