Συνταγές
Mία απλή συνταγή για αρωματικά ελιόψωμα – είναι ωραία και θρεπτικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα φτιάχνουμε αφράτα και γευστικά ελιόψωμα. Την συνταγή την δοκίμασα πρόσφατα και όντως το γευστικό αποτέλεσμα με άφησε απολύτως ικανοποιημένη και για αυτόν ακριβώς το λόγο σας την δείχνω μαζί με τα βήματα εκτέλεσης αναλυτικά.
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
300 ml. νερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
400 γρ. αλεύρι γοχ.
Λίγο αλάτι
Ελιές
Ρίγανη
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε κατόπιν το λάδι και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, ρίχνουμε τις ελιές κομμένες σε κομμάτια, την ρίγανη και δουλεύουμε.
Την χωρίζουμε σε 3 μέρη και τα κάνουμε μπαστούνια.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα χαράζουμε.
Τέλος, ψήνουμε τα ελιόψωμα στους 200 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
* Αν δε νηστεύετε, προσθέστε φέτα για τα πιο μοσχοβολιστά ελιόψωμα
Καλή επιτυχία! Όταν τα ετοιμάσεις περιμένω να μου πεις τις εντυπώσεις σου.