Συνταγές
Ρεβανι Πολιτικο με κουρκουμά στην κρέμα! Υπέροχο γλυκό λαχταριστο και πεντανοστημο σίγουρα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η εκτέλεση είναι από Boula Arabatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΒΑΝΙ:
Χτυπάμε 6 αυγά με μισό φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα, 1 φλυτζάνι τσαγιού σπορέλαιο, στη συνέχεια ρίχνουμε 1 σακουλάκι χοντρό σιμιγδάλι, (500 γραμ.) και 1 βανίλια.
Το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 28 cm., και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
ΣΙΡΟΠΙ:
3 νεροπότηρα νερό, 3 νεροπότηρα ζάχαρη, 30 γρ. βούτυρο βράσιμο να δέσει.
Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό και ζεστό σιρόπι.
ΚΡΕΜΑ:
1 λίτρο γάλα, 5 κρόκους αυγών, 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 5 κτσ. γεμάτες κορν φλάουρ, 100 γρ. βούτυρο, 3 βανιλιες
Ζεσταίνουμε το γάλα απο το οποίο έχουμε βγάλει λίγο και διαλύσαμε το κορν φλάουρ.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ! Ανακατεύουμε καλά! Χτυπάμε τους κρόκους με σύρμα και τους προσθέτουμε στην κρέμα με γρήγορες κινήσεις.
Αφού την κατεβάσουμε απο την φωτιά την κρέμα προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες! Διακοσμούμε με με ότι θέλουμε.
Στην προκειμένη περίπτωση του πάει η ΚΑΝΕΛΑ.
*ναι στο ψυγείο! Όχι όταν είναι να το σερβίρεις άστο λίγο σε θερμοκρασία δωματίου!
Η εκτέλεση είναι από Boula Arabatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!