Συνταγές
Εύκολο μπριάμ αλλιώς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
3 κολοκυθάκια
5 μελιτζάνες μικρές
2 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδια
3-4 πατάτες με τη φλούδα, η χωρίς
1 1/2 κούπα μπιζέλια
Αγκινάρες μικρές κατεψυγμένες
Μπόλικο άνηθο
1 κούπα χυμό ντόνατας
2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Φρέσκια ρίγανη
Μαύρο πιπέρι
Αλάτι χοντρό
1/2 κούπα παρθένο ελαιόλαδο
Χυμό ενός φρέσκου λεμονιού
Επιπλέον χαλουμι η φέτα
Ρύζι πασματι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220′ C βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Κόβουμε οχι μικρά τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και
ανακατεύουμε τα κομμένα λαχανικά και τα υπόλοιπα λαχανικά μέσα στο ταψί του φούρνου.
Τα περιχύνουµε με το χυμό λεμονιού, τα μπαχαρικά, αλατι, πιπέρι και μπόλικο ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας και την κομμένη ντομάτα. Ανακατεύετε πάλι καλά να πάρουν ολες τις γεύσεις. Ριχνουμε ενα ποτήρι νερό και ανακατεύουμε ξανά. Σκορπάμε χαλουμι η φέτα και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο σε μεσαίο ράφι. Σε μια ώρα, ανακατεύουμε τα υλικά πάλι και αν χρειαστούν νερο προσθέτουμε ζεστό ενα ποτήρι περίπου.
Μετά τη μία ώρα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, χαμηλώνουμε την ένταση του φούρνου στους 200’C βαθμούς στον αέρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να έχουν μαλακώσει τα λαχανικά και να καραμελωσουν ελαφρώς.
Αφαιρούμε το ταψί απ’ τον φούρνο και το αφήνουμε για 15′ λεπτά ώστε να πέσει η θερμοκρασία και να δέσουν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε με τριμμένο ξηρό ανθότυρο η άλλο τυρί και ρύζι πασματι.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.