Συνταγές
Πρωτότυπη κυδωνόπιτα που κάθε χρόνο τέτοιο καιρό θέλεις να την φτιάχνεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για μια αποσπωμενη φορμα..
2 αυγα
200 γρ ζαχαρη
50 γρ γαλα εβαπορέ..
Βανίλια
Μπαικιν
Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ένας πηχτος χυλός..Ένα κ μισό φλυτζανι ισως λιγο παραπάνω αναλογα το φλυτζανι
2 με 3 κυδώνια
Φίλε αμυγδάλου
Βούτυρο λιωμένο 100 γρ περιπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπώ με σύρμα αυγα με ζάχαρη
Ρίχνω το γάλα..
Ρίχνω το ένα φλυτζανι αλευρι μπαικιν
Ανακατεύω με σπάτουλα κ προσθετω όσο αλευρι χρειαστεί να γινει πηχτος χυλός..
Βάζω στην φόρμα το χυλό
Απλώνω καλά..
Τοποθετώ τις φέτες κυδωνιου
Με πινέλο παιρνω τα κυδώνια
Κ ραντιζω με ζαχαρη από πάνω.
Σκέπαζω με αλουμινόχαρτο..
Αφήνω μιση ωρα να ψηθεί..
Ανοίγω από το αλουμινόχαρτο να κοκκινίσει λιγο το κυδώνι..
Λίγο πριν το βγάλω Ρίχνω το φίλε αμυγδάλου..αφήνω λίγο ακόμη στον φούρνο..
Ξεφορμαρω σε πιατέλα..
*Έχει βουτυρο 100 γραμ
Το οποίο βάζω από πάνω από τα κυδώνια με πινέλο λιωμένο..Κ στην συνέχεια πασπαλισα ζαχαρη
**Ωμά κ με την φλούδα..Μόνο στο κέντρο καθαρίζω..
Μπορούμε λιγο να τα βρασουμε το έκανα Κ έτσι
Όμως δεν έγινε τόσο νοστιμη οπως ωμά..
Γι’αυτό εβαλα το αλουμινόχαρτο μαλακωσαν.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.