Συνταγές
Αγαπημένα φασόλια χάντρες πλακί – τόσο ωραία μαγειρεμένες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400 γρ φασόλια χάντρες
70-100 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο σε ροδέλες
2 μικρά καρότα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
500 γρ τριμμένες ντομάτες
½ κγ αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
3 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 μικρά κολοκυθάκια κομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια-δυνατή ένταση 3 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το πράσο, τα καρότα, το σκόρδο, τα φασόλια και ανακατεύουμε να λαδωθούν όλα για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, άλλες 2 ΚΣ ελαιόλαδο και λίγο νερό βραστό (να σκεπαστούν σχεδόν τα φασόλια).
Όταν βράσει, μειώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια-χαμηλή, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 45 λεπτά περίπου μέχρι να έχουν σχεδόν ετοιμαστεί τα φασόλια αλλά να κρατάνε (ο χρόνος εξαρτάται και από τα φασόλια).
Ενδιάμεσα κοιτάζουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο βραστό νερό.
Όταν περάσει η ώρα, προσθέτω το μαϊντανό, τα κολοκυθάκια, που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια, συμπληρώνω λίγο νερό (να σκεπάζει σχεδόν το φαγητό) και αφήνουμε άλλα 20 λεπτά.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται έξτρα αλάτι, πιπέρι ή ελαιόλαδο.
Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό αν η σάλτσα είναι εντάξει το βγάζουμε από την εστία, διαφορετικά δυναμώνουμε λίγο την ένταση, αφήνουμε χωρίς καπάκι την κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά, ώστε να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως μαζί με μπόλικο φρέσκο ψωμί.
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.