Συνταγές
Υπέροχα κεράσματα – καλοφάγωτα να είναι όλα – τρουφάκια και μπάουντι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Talida Marin – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 βιτάμ 250γ,
1 ζαχαρούχο 397γ,5 κ.σ. κακαο ,1κ.γ.αρώμα σοκολάτας,2 κ.σ. μερένδα ,1 μισή πακέτο μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ,τρούφα, ινδική καρύδα ,τριμμένα μπισκότα .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάουμε το βιτάμ να λιώσει αλλα να μην ζεσταθεί ,την βγάλουμε από την φωτιά ,ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο ανακατεύουμε
ρίχνουμε το κακαο ,την άρωμα ,την μερενδα και τα μπισκότα τριμμένα με τα χέρια και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει . Συνταγη μπαοντι -260γρ ινδικη καρυδα,1 ζαχαρουχο 397γρ,βουτυρο λιωμενο 50γρ και 300γρ σοκολατα γαλακτος .
Σε ενα μπολ βαζουμε την τριμμενι καρυδα,το ζαχαρουχο και το βουτιρο και ζυμωνουμε καλα τα υλικα.Δίνουμε το σχήμα των αυθεντικών bountys (μπάρες).
Σκεπάζετε το ταψί με μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2ώρες έτσι ώστε να σφίξουν και να μην διαλύονται αργότερα βουτώντας τας στην ζεστή σοκολάτα.Μετά το πέρασμα του χρόνου, φτιάχνουμε το γλάσο.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολατα. Αφού κρυώσει ελαφρώς η σοκολατα και δεν καίει, βγάζουμε τις μπάρες ινδοκάρυδου από το ψυγείο και με την βοήθεια 2 πιρουνιών βουτάμε τις μπάρες μία μία μέσα.
Τα αραδιάζουμε στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσουν και να στεγνώσουν καλά.
Η Συνταγή είναι από Talida Marin – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.