Συνταγές
Όχι άλλο τηγάνι – σουτζουκάκια σμυρνέικα στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό κιμά ελιά
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1 αβγό
1/2 κ.γ κύμινο
1/2 φλ. του καφέ λάδι
Αλάτι πιπέρι
Μαϊντανό, δυόσμο
Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 κουτάκι χυμό ντομάτας
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
1 φλυτζανάκι του καφέ κρασί
1/2 κ.γ κύμινο
Λίγο μαϊντανό
Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες,2 καρότα
2 κ.σ βούτυρο
Λίγο γάλα χλιαρό
Αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά μου πολύ καλά( όσο περισσότερο τα δουλεύω τόσο πιο αφράτα γίνονται) με το τριμμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμάκι αφού το έχω μουσκέψει και το έχουμε στίψει,το αβγό και τα μυρωδικά. Πλάθουμε σουτζουκάκια , τα βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα .
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Ωστόσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας.
Σωτάρουμε στο λάδι μου το κρεμμυδάκι, το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα ,το χυμό ,το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε
Προσθέτουμε λίγο νεράκι και βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τα σουτζουκάκια.
Συνεχίζουμε μέχρι να τραβήξουν τη σάλτσα τα σουτζουκάκια και να πήξει.
Για τον πουρέ
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες μαζί με τα καρότα. Στραγγίζουμε και λιώνουμε τις πατάτες και τα καρότα με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι, προσθέτουμε 1 κ.σούπας βούτυρο και λίγο γάλα αν χρειάζεται. Σερβίρουμε με μπόλικη σάλτσα
Η Συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.