Συνταγές
Χρόνια πολλά με υγεία… και το νέο έτος να ταξιδέψουμε σε κόσμους που έχουμε ονειρευτεί..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 αυγά
3 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι γάλα
250 γρ. Φρέσκο βούτυρο
3 κουταλάκια γλυκού Baking
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
6-7 κοκκους μαστίχα Χίου,την αλέθουμε με μια κουταλιά σούπας ζάχαρη στο μουλτι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε αρκετή ώρα το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ ν’ ασπρίσουν.
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά,το γάλα, το αλεύρι το baking το κονιάκ και τη μαστίχα…Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε 180 βαθμούς αντιστάσεις για 1 ώρα.
Φέτος την μοίραζουμε σε δύο μικρότερα ταψάκια. Ψηνουμε ξεχωριστά το καθένα.
Δεν ξεχνάμε να βάλουμε ένα νόμισμα. Ψήνουμε 180 βαθμούς αντιστάσεις, 40-50 λεπτά .
Όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε σε πιατέλα.
Διακοσμούμε σύμφωνα με το γούστο μας, στη μία έριξα γλασο στην άλλη ζάχαρη άχνη
Η Συνταγή είναι από Κατερίνα Λάμπρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για κέικ με τρούφα σοκολάτας – πολύ ωραίο και αφράτο!
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 αυγά
400γρ ζάχαρη
250γρ ηλιέλαιο
400γρ στραγγιστό γιαούρτι
2βανιλιες
1 φαρινα
1κγ μπέικιν πάουντερ
Τρούφα σοκολάτας η ότι άλλο θέλετε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα αυγά με ζάχαρη να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι και τις βανίλιες.
Ρίχνουμε τη φαρινα με το μπέικιν. Σταματαμε το χτύπημα και ριχνουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με μια ματιά
Αλειφουμε με ηλιέλαιο, αλευρωνουμε και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να γίνει το μείγμα.
Προθέρμασμενος φούρνος στους 180 πάνω κάτω για 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο
Η Συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.