Συνταγές
Υπέροχο και πολύ πετυχημένο γλυκό κυδώνι με ωραίο χρώμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η πιο νόστιμη συνταγή είναι από : “Maria Xatzhstamatioy – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
4 κιλα καθαρισμενα κυδωνια
3,5 κιλα ζαχαρη
3 ξυλακια κανελα
Λιγο μοσχολουλουδο
4 ποτηρια νερο.
Χυμο απο ενα λεμονι
Εκτέλεση:
Πλενουμε και καθαριζουμε τα κυδωνια .
Τα κοβουμε μικρα κομματια .
Τα ριχνουμε σε νερο με χυμο του λεμονιου.
Σουρωνουμε και τα βαζουμε σε κατσαρολα με τη ζαχαρη μονο.
Την σκεπαζουμε και την αφηνουμε.
Την αλλη μερα προσθετουμε το νερο, _εχουν βγαλει ηδη τα υγρα τους _,τα μασουρακια της κανελας, βραζουμε σε μετρια προς δυνατη φωτια
Ξαφριζουμε οταν ανεβασει αφρο
Κλεινουμε και αποσυρουμε απ την φωτια οταν μαλακωσουν τα κυδωνια.Σκεπαζουμε και αφηνουμε .
Την επομενη μερα δινουμε παλι μια βραση.
Οταν δεν εχει δεσει καλα το σιροπι βγαζουμε το φρουτο το τοποθετουμε στα βαζα μας Δενουμε καλα το σιροπι και το μοιραζουμε στα βαζα,
Κλεινουμε καλα.
Οσο πιο αγουρωπα ειναι τα κυδωνια μας τοσο πιο εντονο χρωμα εχει το γλυκο μας!!!
Η πιο νόστιμη συνταγή είναι από : ” Maria Xatzhstamatioy- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Παρακάτω θα βρεις ακόμη μία εξαιρετική συνταγή για να την φτιάξεις και να γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Πολύ ωραίο γλυκό κυδώνι με καρύδια ή καβουρδισμένα αμυγδαλα !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Stella Emmanouil-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο κυδώνι κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες η κυβακια
1 κιλο ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Χυμό από ένα λεμόνι
Καρυδια ή αμυγδαλα Καβουρδισμενα
Εκτελεση:
Βάζουμε το κυδώνι τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα να βράσει….κατά την διάρκεια του βρασιματος αφαιρούμε τον αφρό….βράζουμε το γλυκό έως ότου αρχίσει να πυκνώνει το σιρόπι….
Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το καβουρδισμενο αμυγδαλακι….αφήνουμε το γλυκό έως την επομένη να τραβήξει τα υγρά του…Ξαναβραζουμε το γλυκό έως ότου πυκνώσει το σιρόπι και γίνει με βελούδινη υφή…λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και το λεμόνι
Οταν το κανουμε με καρυδια για να μην μουχλιασει,το κανουμε σκετο και οταν το σερβιρουμε βαζουμε καρυδακια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Stella Emmanouil-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”