Συνταγές
Ωραιότατοι κολοκυθοκεφτέδες με καλοκαιρινή διάθεση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σοφια Βαϊτση – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετριψα τέσσερα μεγάλα κολοκύθια ( περίπου δύο κιλά) έριξα αλάτι και τα έστιψα να φύγουν τα υγρά.
Σε ένα τηγάνι ,έβαλα λάδι και αφού έκαψε έριξα τέσσερα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια, δυόσμο,μάραθο, τρία κρεμμύδια φρέσκα,δύο σκελίδες σκόρδο και τα άφησα να μαραθούν.
Μετά τα έριξα στη λεκάνη με το στυμένο κολοκύθι και έριξα τρεις κουταλιές της σούπας γιαούρτι,δύο αυγά, πιπέρι, ένα φακελάκι μπεικιν παουντερ και αλεύρι γύρω στην μια κούπα του νερού.
Τα συνόδεψα φυσικά με τζατζίκι
Η Συνταγή είναι από Σοφια Βαϊτση – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για καλοτηγανισμένοι λαχταριστοί και φυσικά πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα κιλό κολοκυθάκια τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά ή τα αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγειο με λίγο αλάτι.
Τρίβουμε ένα κρεμμύδι ,κάνα τέταρτο τυρί κατά προτίμηση κεφαλοτύρι δύο αυγα , αλάτι πιπερι, δύο τρεις κουταλιές φρυγανια τριμμενη και μαιντανο.
Βάζουμε δυόσμο.
Αν χρειαζεται κι άλλη φρυγανιά θα δειτε το μιγμα να μην είναι νερουλο.
Αλευρωνουμε και τηγανιζουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.