Συνταγές
Ωραιότατη μηλόπιτα στο τσακ μπαμ…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1 κ.σ φρέσκο βούτυρο μαλακό
3-4 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1 ποτήρι νερού καστανή ζάχαρη, η μισή μιση, η ζάχαρη καρύδας
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
1 άνθος αραβοσίτου βανίλιας (φακελάκι)
250 γρ, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή ζαχαροπλαστικής
μπέκιν πάουτερ
2 βανίλιες
5 κουταλιές γιαούρτι ή αν θέλετε γάλα
Λίγες σταφίδες
Φιλέ αμυγδάλου
Κανέλα Κεϋλάνης σκόνη
Άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175’C αντιστάσεις. Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια αφού τα καθαρίσουμε. Σε μπολ ανάμειξης χτυπάμε με το μίξερ το λάδι, το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
Σταματάμε το μίξερ και με μια μαριζ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέκιν, το άνθος αραβοσίτου και το γιαούρτι η το γάλα. Προσθέτουμε τις σταφίδες, κανέλα και τα μήλα.
Ανσκατευουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο πυρέξ η ταψάκι 28 cm. Πασπαλίζουμε με φιλε αμυγδάλου και ψήνουμε για 40′-45′ λεπτά.
Αφού κρυώσει το κόβουμε και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για απίθανη μηλόπιτα – πολύ νόστιμη!.
Η Συνταγή είναι από Effie Tsouras – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 κουπες αλεύρι που φουσκώνει
2 κουπες ζάχαρη
3 μεγάλα μήλα 6.1/2 κουπες σε κυβους
250 γρ βούτυρο λιωμένο
2 αυγα
50 μλ ποτό
100 μλ γάλα , λίγη καστανή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθάριζουμε και κοβουμε τα μηλα. Τα βαζουμε σε μεγάλο μπολ με την ζάχαρη και κοσκινισμένο αλεύρι τα ανακάτευουμε καλά.
Στο λιωμένο βούτυρο βαζουμε τα αυγα αφού τα χτύπησουμε λίγο και το ριξουμε στα μηλα, το ποτό και το γάλα.
Ανακάτευουμε και το βαζουμε σε βουτυρωμένο μέτριο πυρέξ, πασπαλίζοντας από πάνω λίγη καστανή ζάχαρη.
Το ψηνουμε στους 180 β, για 50 λεπτά.
Σέρβιρουμε με πασπαλισμένη κανέλα ή και παγωτό.
Η Συνταγή είναι από Effie Tsouras – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.