Συνταγές
Από τα πιο ωραία γλυκά! Φανταστικά μελομακάρονα… Μόνο που τα βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αν βαρεθήκατε να φτιάχνετε κάθε χρόνο τα ίδια μελομακάρονα , σου έχουμε την πιο γλυκιά παραλλαγή για το παραδοσιακό μας γλυκό! Ετοιμαστείτε για βουτιά σε απολαυστική σοκολάτα..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
1,100- 1,200 γρ αλεύρι μαλακό κόκκινο ν0ύμερο 2 Άι Γιώργη
350γρ όλα μαζί , νερό και χυμό από 1 πορτοκάλι
1 πορτοκάλι μεγάλο με την φλούδα πλυμένο στο μούλτι πολτό χωρίς τα κουκούτσια άβραστο
350γρ ηλιέλαιο
170γρ ζάχαρη
2 κουτ γλυκού αμμωνία
1 κουτ γλυκού σόδα
2 κουτ γλυκού κανέλα
3/4 κουτ γλυκού γαρύφαλλο
1 κουτ σούπας μέλι
Σιρόπι
Έτοιμο 1 μέρα πριν και είναι για 2 δόσεις γιατί τόσο σας χρειάζεται ,,, Αν κάνετε το μισό δεν φτάνει για μία δόση ..μένει πολύ λίγο για τα τελευταία … Στις 2 δόσεις τα τελευταία τα σοροπιάζετε 15 – 15 κομμάτια τα δευτέρα 15 περιμένουν μέσα στον φούρνο γιά να παραμείνουν πολύ ζεστά ..
Για το σιρόπι χρειάζεστε
2,5 κιλά ζάχαρη
1,600 γρ νερό
1/2 λεμονί ολόκληρο
1 βανίλια
300 γρ μέλι
100 γρ γλυκόζη
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό την ζάχαρη τη γλυκόζη το μισό λεμόνι και το ξύλο κανέλας σε κατσαρόλα και βράζουμε . Από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός συνεχίζουμε 3-4 λεπτά. Το μέλι και η βανίλια τα ρίχνουμε αφού το αποσύρουμε από την φωτιά ..
200γρ καρύδι για την διακόσμηση τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα παρακάτω υλικά ,το λάδι , το χυμό , το νερό τη ζάχαρη και το μέλι , την κανέλα ,το γαρύφαλλο ,τη σόδα ,την αμμωνία . τον πολτό πορτοκαλιού σε ένα μπολ ..Ανακατεύουμε με σύρμα ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα 1,100 γρ από το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια ίσα ίσα να πάρει το αλεύρι ..Αν χρειαστεί λίγο αλεύρι πασπάλισμα με το χέρι .. Πλάθουμε και κάνουμε σχεδιάκι όπως μας βολεύει.
Ψήνουμε στους 150- 160 βαθμούς για 23-28 λεπτά αντιστάσεις .. Μόλις βγουν καφτά σιροπιάζουμε άμεσα για 2-3 λεπτά βυθίζοντας τα με τρυπητή κουτάλα στο κρύο σιρόπι μας και τα βάζετε στο σουρωτήρι μακαρονιών η σε σχάρα να στραγγίσουν.
Τοποθετούμε στο σκεύος που θέλουμε καρύδι στον πάτο και μετά μελομακάρονα γιατί με το πέρασμα των ημερών κολλάνε στον πάτο .
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας .. Μπορείτε να τα θαυμάζετε η να τα ευχαριστηθείτε ..
Αφού εκτελέσουμε την συνταγή για τα μελομακάρονα βάζουμε τα πιο μικρά μελομακάρονα να στραγγίσουν σε μία σχάρα, κάποιες ώρες (1-2 ) λιώνουμε σε Μπεν Μαρί 250 γρ τεμαχισμένη κουβερτούρα σοκολάτα με 3-4 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο πολύ καλά ανακατεμένη.
Βουτάμε στην σοκολάτα όπως δείχνουν οι φωτογραφίες ..πριν στεγνώσουν βάζουμε καρύδι η φιστίκι αιγίνης τριμμένο. Αφήνουμε έξω η στο ψυγείο να στεγνώσουν
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”