Πιτες
Παραδοσιακή κιμαδόπιτα από το χωριό, με λεπτό και τραγανό, σπιτικό φύλλο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα μαθαίνουμε να κάνουμε μία από τις πιο νόστιμες συνταγές για κιμαδόπιτα! Το λεπτό της φύλλο κάνει την διαφορά!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς
1,5 κτγ. αλάτι
λίγο μοσχοκάρυδο
3 κτσ. ελαιόλαδο
100 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1/2 κτγ. πάπρικα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
100 γρ. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την κιμαδόπιτα, σωτάροντας το κρεμμύδι. Για να γίνει αυτό, βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, και ανακατεύουμε να τσιγαριστεί το κρεμμύδι.
Κατόπιν, αδειάζουμε τον κιμά στο τηγάνι και τον χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια, με την ξύλινη κουτάλα. Ανακατεύουμε και αναποδογυρίζουμε το μίγμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
Όταν ο κιμάς αρχίσει να αλλάζει χρώμα, ρίχνουμε στο τηγάνι το αλάτι, το χυμό ντομάτας, την πάπρικα, και επίσης τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε τα υλικά από κάτω προς τα πάνω, έως ότου να εξαφανιστούν τα υγρά από το τηγάνι και να στεγνώσει ο κιμάς.
Κατόπιν, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, και μεταφέρουμε τον κιμά από το τηγάνι σε ένα μπολ για να κρυώσει πιο γρήγορα.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το αγελαδινό βούτυρο και συμπληρώνουμε το ηλιέλαιο. Το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει το βούτυρο ή τα λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι στην κουζίνα.
Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου 36 εκατοστών και το αλείφουμε καλά με ένα πινέλο και με το λιωμένο βούτυρο.
Ανοίγουμε ένα φύλλο μεγαλύτερο από το ταψί και το απλώνουμε σε αυτό. Το στρώνουμε κατόπιν με τα χέρια μας να κάτσει καλά στο εσωτερικό του ταψιού. Με το πινέλο και το λιωμένο βούτυρο, ραντίζουμε το φύλλο.
Φτιάχνουμε άλλα 4 φύλλα τα οποία με τον ίδιο τρόπο βάζουμε το ένα πάνω από το άλλο στο ταψί. Πασπαλίζουμε και το 5ο φύλλο με λιωμένο βούτυρο και κατόπιν αδειάζουμε το μίγμα με τον κιμά. Απλώνουμε καλά τον κιμά, και στη συνέχεια διπλώνουμε τα φύλλα προς τα μέσα. Κάθε φορά που διπλώνουμε τα φύλλα, τα πασπαλίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Φτιάχνουμε 5 φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψί επάνω από την στρώση του κιμά.
Κατόπιν με το μαχαίρι, κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 έως 35 λεπτά.
Μετά από το ψήσιμο, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει, οπότε στη συνέχεια μπορούμε να σερβίρουμε την κιμαδόπιτα!
Δες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL