Συνταγές
Χρυσοψημένη και πεντανόστιμη σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο και απίστευτη γέμιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
1 κιλ αλεύρι γοχ
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κουτάλι ξίδι
1κγ ζάχαρη
1κγ αλάτι
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
2 κουτάλι βιταμ μαζί με 1 φιλτζανι λάδι τα κρατάμε για τα φύλλα όταν θα το ανοίγω
Όλα μαζί τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνετε ένα απαλο ζύμη το σκεπασω να ξεκουραστεί
Για γεμίση
700 γρ σπανάκι ζιματησμμενο
5 φρέσκα κρεμιδι
2 μόνο το χλορο μέρος του πράσο
150 γρ τυρί φέτα κατσικίσιο
1 φιλτζανι ελεολαδο
1 κουτάλι μίγμα μαροπιπερο κύμινο
2 κουτάλι άνηθο και μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαριζουμε λίγο το πράσο και τα κρεμμύδια μετά βαζουμε το σπανάκι τα αφήνουμε μέχρι να μείνει στο λαδάκι του ρυχνουμε το αλάτι και τα μυρωδικά και το τυρί και είναι έτοιμο η γεμίση για την πίτα.
Την ζύμη το μοιραστουμε στα δύο . Το κάθε ένα το άνοιγουμε φύλο το βαζουμε βουτερο τα δυπλοσα σε φάκελο και το άφηνουμε για 20″ στο ψυγείο
μετά το άνοιγουμε στο μέγεθος του ταψί και τι βαζουμε σε λαδωμένη ταψί το φύλλο βάζουμε την γεμίση φύλλο ξανά και το βουτυρωνουμε στο τέλος ψήσιμο στους 220 * μέχρι να πάρει χρώμα
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για καταπληκτική πίτα με ωραίο τραγανό φύλλο και νόστιμη γέμιση πράσο, κιμά..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Athina Te-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι τα πράσα κ τον κιμά. τα αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν ρίχνουμε λίγο νεράκι αλάτι πιπέρι κ λίγο ρίγανη. Μόλις δούμε ότι έχει πιεί το νερό το τραβάμε από την φωτιά και βάζουμε 2 αυγά Αφού τα έχουμε χτυπήσει.
Για τα ζύμη.:
σε ένα μπολ βάζουμε 1ποτηρι νερό αλάτι κ λίγο ξύδι κ αλεύρι. Να μην είναι η το ζυμάρι μας πολύ σκληρό. χωρίζουμε σε 10 μπάλες.
Τα φύλλα τα βάζουμε 5 πάνω 5 κάτω. Σε κάθε φύλλο βάζουμε λίγο λάδι.
Αφού τελειώσουμε κόβουμε σε κομμάτια κ αλείφουμε με αυγό.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Athina Te-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”