Συνταγές
6 είδη μπισκότα – Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με μια ζύμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από ” Helena’s Greek cooking”
ΥΛΙΚΑ
Βασική ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 γρ. Φρέσκο βούτυρο ανάλατοι σε θερμοκρασία δωματίου
4 βανίλιες
4 αυγά
2.κ.γ μπέικιν πάουτερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε μια ζύμη με τα υλικά της Βασικής ζύμης και κάνουμε ένα ρόλο. Χωρίζουμε σε 7 ίσα μέρη.
Κάθε μέρος το ανοίγουμε με τα χέρια η τον πλάστη ένα πιτάκι και το τυλίγουμε σε διαφάνεια.
Πάμε να κάνουμε τα μπισκότα:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 170’C βαθμούς.
Όλα τα μπισκότα τα ψήνουμε στους 170’C βαθμούς αέρα για 10′-12′ λεπτά.
1).Μπισκότα αστεράκια:
1/6 της ζύμης
60 γρ. Αλεσμένα αμύγδαλα καβουρδισμενα
1 κρόκος αυγού
Μαρμελάδα
Άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε την ζύμη με τα αμύγδαλα το κρόκο αυγού, ανοίγουμε φύλλο περίπου 1-2 εκατοστά και βγάζουμε με κουπ πατ αστεράκια.
Στα μισά αστεράκια βγάζουμε από το κέντρο μια μικρή ροδέλα μα γίνει μια τρύπα.
Ακουμπάμε σε λαμαρίνα πάνω σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 170’C βαθμούς.
Όταν κρυώσουν αλείφουμε με μαρμελάδα, τοποθετούμε το αστεράκια με την τρύπα στο κέντρο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
2). Ασπρόμαυρα μπισκότα:
1/6 της ζύμης + 1/6 ακόμα από τη λευκή ζύμη (δηλαδή 2 πιτάκια ζύμης)
2 κ.σ κακάο
1 κ.σ γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τη μια ζύμη με το γάλα και το κακάο.
Παίρνουμε την άσπρη ζύμη και ανοίγουμε ένα μικρό φύλλο παραλληλογραμο. Ανοίγουμε την ζύμη με το κακάο και την τοποθετούμε πάνω στην λευκή ζύμη. Τυλίγουμε σε ρόλο.
Κόβουμε σε φέτες περίπου ένα δάχτυλο τη μισή ζύμη και τοποθετούσε πάνω σε λαμαρίνα. Την υπόλοιπη ζύμη την κάνουμε μπαλάκια τα τοποθετούμε και αυτά πάνω στη λαμαρίνα και πιέζουμε τα μπαλάκια με ένα πιρούνι και τα ψήνουμε.
3). Μπισκότα μισοφέγγαρα:
1/6 της ζύμης
60 γρ. Αλεσμένα φουντούκια
1 κρόκος αυγού
Κάνουμε τη ζύμη.
Δίνουμε σχήμα μπαστούνι και κόβουμε σε ισα μέρη. Πλάθουμε μισοφέγγαρα. Ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε.
Στον τέλος αφού κρυώσουν τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.
4). Μπισκότα με Marzipan ( πάστα αμυγδάλου)
1/6 της ζύμης
60 γρ. Marzipan
1 ασπράδι αυγού
Μερικά ολόκληρα αμύγδαλα για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε τη ζύμη προσθέτοντας σε κομμάτια το Marzipan. Κάνουμε μπαλάκια και τοποθετούμε πάνω σε λαμαρίνα. Προσθέτουμε 1 ολόκληρο αμυγδάλο πάνω στα μπαλάκια και ψήνουμε.
Στο τέλος αφού κρυώσουν βουτάμε μισό μέσα ας λευκή η σκούρα κουβερτούρα.
5). Μπισκότα σε σχήμα καρδιάς:
1/6 της ζύμης
1 κ.σ κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε τη ζύμη και βγάζουμε με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς. Στα μισά βγάζουμε μια τρύπα στο κέντρο. Αφου ψηθούν και κρυώσουν τα γεμίζουμε είτε με νουτελα 3 κ.σ περίπου, είτε μαρμελάδα
Τοποθετούμε το μπισκότα με την τρύπα και πάνω σε αυτο με την νουτελα και πασπαλίζουμε με λευκή κουβερτούρα.
6). Μπισκότα δεντράκια, αστεράκια, καμπάνουλες:
1/6 της ζύμης
60 γρ. Αμύγδαλα καβουρδισμενα και αλεσμένα
1 κρόκος αυγού
Διαφορά ζαχαρωτά
Λευκή κουβερτούρα λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε τη ζύμη και βγάζουμε τα σχήματα.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε.
Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με λευκή κουβερτούρα και διακοσμούμε με ζαχαρωτά.
Νόστιμη συνταγή από ” Helena’s Greek cooking”