Συνταγές
Το φαγητό μας σήμερα τραγανή χορτοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
700 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπαικιν παουντερ
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό όσο πάρει να γίνει μία μαλακή εύπλαστη ζύμη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζω σε μπαλάκια και τα σκεπάζω με μια πετσέτα κουζίνας για μία ώρα
Ανοίγω τα φύλλα με αλεύρι
ΧΌΡΤΑ
Σπανάκι Λαπατα τσουκνίδια παζια Πράσα Κρεμμυδάκια φρέσκα Άνηθο Μαϊντανό
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λάδι και τα τρίβω νά πέσει ο όγκος τούς τρίβουμε και 200 γρ φέτα
Φύλλο λάδι χόρτα και ρολάρο.
Ψήνουμε στους 230 βαθμούς αντιστάσεις για μία ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή ..
Γιατί δεν φτάνεται η πεθερά στις πίτες! Σπανακοτυρόπιτα με 4 φύλλα κάτω και 3 επάνω..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodwra Kermeniwth-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 ποτήρι νερό (θα μετρήσετε με νεροπότηρο)
1 φλ. καφέ ξύδι
1 1/2 φλ. καφέ ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ζυμώσετε καλά τη ζύμη με χλιαρό νερό και θα αφήσετε να ξεκουραστεί. Θα κάνετε 22 μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Κάθε μπαλάκι θα το ανοίξετε φυλλαράκι και ανά 3 θα αλείφετε από ανάμεσα βούτυρο. Κάθε 3 φυλλαράκια γίνεται ένα φύλλο της πίτας. Το πρώτο που θα στρώσετε κάτω στο ταψί θα το κάνετε με 4 μπαλάκια, ίδια διαδικασία όπως σας είπα παραπάνω.
Ανάμεσα στα φύλλα με ένα πινέλο θα βρέξετε με λίγο σπορέλαιο. Στη μέση θα βάλετε τη γέμιση και στο τέλος επάνω πάλι με το πινέλο θα βρέξετε με σπορέλαιο. Χαράξτε σε κομμάτια τη πίτα και ψήστε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodwra Kermeniwth-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”