Συνταγές
Χαλβά από τον κύριο Σιμιγδάλι με λαδάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Malachia – ” Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
Υλικά
2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του νερού σταφίδες ξανθές
Σιρόπι
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
5 ποτήρια του νερού νερό
5 γαρύφαλλα
2 ξυλάκια κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Πρώτα κάνετε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό με την ζάχαρη και τα μυρωδικά με το λεμόνι.
Απο την στιγμή που θα κοχλάσει μετράτε 7 λεπτά και μόλις περάσουν κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει.
Μόλις καπνίσει ρίχνετε το σιμιγδάλι και το ανακατεύετε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα.
Όταν το σιμιγδάλι αλλάξει χρώμα και καβουρδιστεί ρίχνετε τις σταφίδες.
Σιγά – σιγά ρίχνετε το σιρόπι αφού έχετε αφαιρέσει τα μυρωδικά.
Ανακατεύετε συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα και χαμηλώνετε την φωτιά.
Όταν πήξει ο χαλβάς, κατεβάζετε από την φωτιά σκεπάζετε με πετσέτα και αφήνετε για λίγο να ηρεμήσει.
Κατόπιν, τον βάζετε σε φόρμα τον αφήνετε να κρυώσει και τον αναποδογυρίζετε με προσοχή σε πιατέλα.
Πασπαλίζετε με κανέλα ή κανελοζάχαρη.
Η Συνταγή είναι της κ. Katerina Malachia – ” Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.