Συνταγές
Ένας διαφορετικός σιμιγδαλένιος χαλβάς βανίλια – χιονάτος, άκρως αρωματικός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
ΥΛΙΚΑ
4 κούπες νερό
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 1/2 κούπας σιμιγδάλι χοντρό
1/2 κούπας σπορέλαιο
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Σε μία βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, το σπορέλαιο, και βράζουμε για 10 λεπτά, ρίχνουμε και το σιμιγδάλι με τις βανίλιες,
ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε φόρμα, αφήνοντας να κρυώσει καλά, τοποθετούμε σε μια πιατέλα και…..
τα υπόλοιπα δικά σας….βάλτε την φαντασία σας
Η Συνταγή είναι από “Οι Συνταγές της Κυριακής”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για σιμιγδαλένιο χαλβά με καρύδα και επικάλυψη σοκολάτας – Υπέροχος και γευστικότατος
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Τζαννατου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3/4 ποτηριου μαργαρίνη,
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό,
1/2 ποτήρι καρυδα
2,5 ποτήρια ζάχαρη,
4 ποτήρια γάλα,
2 βανίλιες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καβουρδιζουμε ελαφρά τη μαργαρίνη με τα σιμιγδάλια κ την καρύδα προσθέτουμε ζάχαρη κ το γάλα κ βανίλια κ ανακατεύουμε μέχρι το μειγμα να ξεκολά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Για την επικάλυψη λιώνουμε 200γρ σοκολάτα γάλακτος κ προσθέτουμε αμύγδαλα καβουρδισμένα κ ψιλοκομμένα.
Απλώνουμε πάνω από τον κρύο χαλβά κ γαρνίρουμε. Εγώ έβαλα καραμελωμενες φέτες πορτοκαλιού
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερινα Τζαννατου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.