Συνταγές
Φοβερό φαγητό, νοστιμότατο και καλομαγειρεμένο, σούπερ παπουτσάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες φλάσκες
Κιμά μοσχαρίσιο
Κρεμμύδι
Σκόρδο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 φυλλο δάφνης
2 κ σ σπιτική σάλτσα ντομάτας
2 μπαχάρια
Λάδι αλάτι πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
100 γρ βούτυρο
100 γρ αλέυρι
1 λίτρο γάλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 αυγό
1/2 φλ πεκορινο η ότι άλλο τυρί θέλετε τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθάριζουμε τις μελιτζάνες κοβουμε λίγο το εσωτερικό τους και τις κανουμε βαρκούλες. Βαζουμε λίγο λάδι και τις ψηνουμε στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν. Φτιαχνουμε τον κιμά τσιγαρίζονταςτον λίγο μετά πρόσθετουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ψιλοκομμένα έσβησα με το κρασί άφηνουμε λίγο να εξατμιστεί και πρόσθετουμε τις ντομάτες την σάλτσα αλάτι πιπέρι και τα μπαχάρια με το δαφνόφυλο.
Ριχνουμε λίγο νερό και το άφησα να βράσει και να μείνει με το λάδι του
Για την μπεσαμέλ βαζουμε το βούτυρο να λιώσει και ριχνουμε το αλέυρι ανακατέυωντας συνεχώς με το σύρμα. Σιγά σιγά Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό και ανακατέυουμε μέχρι να πήξει.Κατευαζω από την φωτιά Ρίχνουμε το αυγό το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακατέυουμε καλά να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια λεία κρέμα
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά από επάνω την μπεσαμέλ λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.