Συνταγές
Φανταστικό γλυκό πάβλοβα με σάλτσα φράουλας και τέλεια εμφάνιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.”
Η βάση της πάβλοβα, είναι μια μαρέγκα τραγανή εξωτερικά, σκληρή στην υφή αλλά και εύθραυστη. Με εσωτερικό ελαφρώς μαστιχωτό αλλά συνάμα αφράτο και αέρινο.
ΥΛΙΚΑ:
5 μεγάλα (150-160 γρ.) ασπράδια
150-160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150-160 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1/2 κουταλάκι ξύδι
1 βανίλια σκόνη
1 πρέζα αλάτι
Για τη σάλτσα φράουλας:
400 γρ. φράουλες
5 κουταλιές ζάχαρη
1 φακελάκι σαντιγί 100γρ. χτυπημένο σύμφωνα με την συσκευασία.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυγιζουμε τα ασπράδια μας όσο γραµµάρια είναι, τόσα γραµµάρια πρέπει να είναι η κρυσταλλική και η άχνη ζάχαρη αντίστοιχα.
Βάζουμε τα ασπράδια μας στο µίξερ και χτυπάµε σε µέτρια ταχύτητα. Προσθέτουµε το αλάτι και λιγη λίγη βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη συνεχίζουµε το χτύπηµα της µαρέγκας µέχρι να σχηµατιστούν σφιχτές κορυφές.
Αφού σφίξει καλά η µαρέγκα μας προσθέτουµε τη βανίλια το ξίδι την αχνη ζάχαρη.
Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 100 βαθμούς κελσίου σε αέρα.
Στρώνουµε ενα κομμάτι λαδόκολλα σε ενα ταψί (κολλάµε τη λαδόκολλα στη λαµαρίνα µε λίγη µαρέγκα, για να µην κουνιέται στο ψήσιµο στον αέρα). Με ένα κουτάλι στήνουµε τη µαρέγκα σε κύκλο με ενα κουτάλι κάνουµε ελαφριά λακκούβα στη µέση για να καθίσει µετά η σαντιγί.
Ψήνουµε στους 90 βαθμούς C, στη µεσαία σχάρα για 2 ώρες περίπου µέχρι να στεγνώσει καλά η µαρέγκα. Όταν πια ξεκολλάει από την λαδόκολα και απ’ έξω είναι τραγανή, τότε είναι έτοιµη.
Την αφήνουµε σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως περίπου 2 ωρες σε θερμοκρασία δωματίου να στεγνώσει καλά.
Για τη σάλτσα:
Κοβουµε της φράουλες σε κομματακια μικρά τις βάζουµε σε ενα τηγάνι και προσθέτουµε τη ζάχαρη.
Βράζουµε σε µέτρια φωτιά για 5 λεπτά µέχρι να γίνει σαν αραιή µαρµελάδα.
Αφήνουµε να κρυώσει καλά.
Για το στήσιµο
Βάζουµε την πάβλοβα σε μια πιατέλα. Στρώνουμε την σαντιγί με ενα κουτάλι και περιχύνουμε με την σάλτσα φράουλας.
Γαρνιρουμε με την σαντιγί και την σάλτσα την στιγμη που ειναι να σερβίρουμε.Όταν η μαρέγκα ψηθεί είναι ιδιαίτερα εύθραυστη.
Οπότε για να κόψετε ευκολότερα το γλυκό θα βουτήξετε πρώτα το μαχαίρι σε νερό.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σελιδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος.”