Συνταγές
Υπέροχο πεντανόστιμο και λαχταριστό μοσχαράκι αυγολέμονο με μικρά κολοκύθακια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια (έβαλα ελιά)
1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο και 1κ.σ.βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο και 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια ζεστό νερό
αλάτι-πιπέρι
2 αυγό
1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το κρέας να βράσει τουλάχιστον μισή ώρα σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να το δούμε ότι έχει μαλακώσει.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια (αν είναι μικρά και τρυφερά απλώς τα πλένουμε και κόβουμε τις άκρες), και τα προσθέτουμε στο κρέας μαζί με τον άνηθο. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Χτυπάμε το αυγό με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από τη σάλτσα για να ζεσταθεί το αυγό και το βούτυρο το ρίχνουμε στην κατσαρόλα κουνώντας γρήγορα και κυκλικά για να πάει παντού. Σερβίρουμε αμέσως με λίγο μαϊντανό και ξύσμα λεμόνι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”