Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό φαγητό – μελιτζάνες παπουτσάκια με κιμά και πλούσια μπεσαμέλ.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε της μελιτζάνες μέτριες πάνω σαν καπάκι.
Χαράσσουμε εσωτερικά με ένα μαχαίρι, τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι σε κάθε μελιτζάνα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια βγάζουμε από τον φούρνο τις μελιτζάνες, αφαιρούμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό τους (αφήνοντας λίγο μόνο) και το ψιλοκόβουμε, θα το προσθέσουμε στον κιμά, σοτάρουμε καλά να μυρίζει σαν καπνιστή, δίνει τέλειο γεύση.
Για τον κιμά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε τον κιμά.
Δυναμώνουμε την φωτιά και σοτάρουμε να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη μελιτζάνα και 3σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο σκόρδο.
Όταν πάρει χρώμα βάζουμε 1 κ. σ πελτέ τομάτας, σοτάρουμε για ένα λεπτό και στη συνέχεια σβήνουμε με λίγο κρασί και αφήνουμε για ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε 1 κανέλα, 2 δάφνη, 3 τομάτες τριμμένη , αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Για τη μπεσαμελ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το 50γρ βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε 50γρ αλεύρι.
Σοτάρουμε για 2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε σε 3 δόσεις 500γρ ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και 2 κρόκους.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με κιμά, προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας μπεσαμέλ από πάνω.
Τρίβουμε λίγη γραβιέρα από πάνω και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να γκραντιναριστούν. Συνοδεύουμε με ντακος
Η Συνταγή είναι από κ. Pellumbesha Lumi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.