Συνταγές
Υπέροχο και αγαπημένο γλυκάκι για τις βραδινές λιγούρες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Αννα Κασσανδρεια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
100γρ ρύζι γλασε εγώ το έκανα με Καρολινα
1100μλ γάλα
120 γρ ζάχαρη .
1 βανίλια
Κανέλα
1κ.γ κορν φλαουρ( διαλυμένο σε 2 κ.σ κρύο γάλα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την κανέλα σ μια κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το γάλα χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για 20 με 25 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μία κουτάλα.
Μόλις πάρει βράδη το χαμηλώνουμε σχεδόν τέρμα
Πριν το αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το κορν φλαουρ με το γάλα
Μόλις είναι έτοιμο και έχει χυλώσει το αδειάζω σε μπολάκια το αφήνω για λίγο έξω μετά. Μετά τα βάζω στο ψυγείο να κρυώσουν και βάζω από πάνω από κανέλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Αννα Κασσανδρεια-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”