Συνταγές
Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο – σαν τηγανιτές έγιναν
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 μέτρια κολοκύθια τα έτριψα στον τρίφτη έριξα λίγο αλάτι τα άφησα και μετά τα έφτιαξα με τα χέρια μου για να φύγουν τα ζουμιά τους έστυψα πολύ καλά έκοψα πέντε λουλούδια από τα κολοκυθάκια
έριξα 100 gr κεφαλοτύρι τριμμένο 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο δυόσμο μαϊντανό και λίγο ρίγανη φρέσκια 100 gr φέτα 2 αυγά και ένα φλιτζανάκι περίπου του καφέ αλεύρι φαρίν απ έβαλα μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και κουταλιά-κουταλιά έκανατους κολοκυθοκεφτέδες μου
έψησα στους 200 στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα δεν γίνονται φουσκωτή αλλά γίνονται πάρα πολύ αφράτη και χωρίς λάδι
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για αγαπημένο γλυκό του κουταλιού κολοκύθι – μπίλια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodwra Kermeniwth-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ενα κολοκύθι άσπρο για γλυκό κουταλιού, το κόβουμε σε οτι σχέδιο θέλουμε, το βάζουμε σε ασβεστόνερο (ο ασβέστης θα είναι περασμένος απο σίτα), το αφήνουμε περίπου 5 ώρες, ξεπλένουμε 4 φορές με άφθονο νερό, ζεματάμε τα κομμάτια 3 φορές απο 2 λεπτά τη κάθε φορά και ζυγίζουμε κατά ενάμιση κιλό κολοκύθι στη κάθε κατσαρόλα.
Το σιρόπι το έκανα με ενάμιση κιλό ζαχάρη και 3 ποτήρια νερό στο ενάμιση κιλό κολοκύθι. Βράστε το σιρόπι για 5 λεπτά και μετα ρίξτε το κολοκύθι μέσα και συνεχίστε το βράσιμο για ενα τέταρτο ακόμη. Αφήστε το ολο το βράδυ και την επόμενη ξανα βράστε το μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Ένα λεπτό πριν το κατεβάσετε απο τη φωτιά, ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού ξινό, την αμπαρόριζα, 2 φυλλαράκια κι 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη για τη γυαλάδα, κλείστε το σε βάζα και είναι έτοιμο. Εγω πρόσθεσα και άσπρο αμύγδαλο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Theodwra Kermeniwth-Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”