Συνταγές
Υπέροχη κι αγαπημένη σπανακοτυρόπιτα με φρέσκο σπανάκι για το πρωινό καφέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ένα πακέτο φύλλο κρούστας 500γρ.
Γέμιση
Ελαιόλαδο
1 κιλό φρέσκο σπανάκι καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξέρω κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθο
500-600 γρ τυρί φέτα αλάτι πιπέρι
Λίγο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο μαζί με λίγο ελαιόλαδο για να πασπαλίζουμε τά φύλλα
Τσιγαρίζουμε τά κρεμμύδια βάζουμε λίγο αλάτι πιπέρι, ρίχνουμε το σπανάκι αφήνουμε να μαραθούν τα φύλλα και να φύγουν τα υγρά, ρίχνουμε άνηθο και έτσι πώς είναι ζεστό θρυμματίζουμε μέσα λίγο από το τυρί να λιώσει τό υπόλοιπο τυρί αφήνουμε σε πιάτο για μετά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε το φούρνο 180°
Παίρνουμε ένα ταψί με ένα πινέλο πασπαλίζουμε με βούτυρο βάζουμε 6- 7 φύλλα έτσι ώστε να καλύψει και τά πλαϊνά του ταψιού βουτυρωνωντας ανάμεσα σε κάθε φύλλο, βάζουμε το σπανάκι και από πάνω τό τυρί, από πάνω βάζουμε 6-7 φύλλα με το ίδιο τρόπο και γυρνάμε τίς άκρες προς τά μέσα.
Από πάνω πασπαλίζουμε με μπόλικο βούτυρο και λίγο νερό κόβουμε σε κομμάτια όχι όμως το κάτω φύλλο και ψήνουμε σε κάτω σχάρα του φούρνου με αντιστάσεις πάνω- κάτω μέχρι να ροδίσουν καί πάνω και κάτω.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.