Συνταγές
Υπέροχα σπιτικά μπρέτζελ με προζύμι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
Με προζύμι
500 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις
250 γρ αναπιασμένο προζύμι, πολύ δυνατό
5 g αλάτι
30 g ζάχαρη
30 γρ βουτύρου σε μαλακό
1 αυγό
150 ml ή γρ γάλα
50 ml ή γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το νερό όπου θα βράσουμε λίγο τα μπρετζελ : 2 λίτρα νερού – 8 γρ αλάτι – 40 γρ σόδα μαγειρικής
Για την επάλειψη:
1 αυγό – 1 κουταλιά της σούπας νερό – χονδρό αλάτι
Βάζουμε όλα τα συστατικά στο μιξερ και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά, στη συνέχεια 10 λεπτά με μέτρια ταχύτητα. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, αλλά να σχηματίζεται καλά σε μια μπάλα.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε και αφήνουμε να ανέβει περίπου 3 ώρες.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 100 γρ το καθένα.
Σχηματίζουμε τα bretzel.
Τοποθετούμε σε ένα χαρτί ψησίματος.
Βράζουμε το νερό, προσθέτουμε το αλάτι και τη σόδα και βγάζουμε τα bretzel ένα-ένα. Oταν αυτά ανεβαίνουν, τα βάζουμε πίσω στο χαρτί ψησίματος.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 ° C.
Αλείφουμε με το κτυπημένο αυγό και το νερό. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.