Συνταγές
Υπέροχα μπισκότα βουτύρου σε σχήμα φύλλου που λιώνουν στο στόμα και μαζί με την σοκολάτα είναι το κάτι άλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα:
250 γρ.βιταμ με βουτηρο σε θερμοκρασια δωματιου.
1/2 φλ.σπορελαιο
200 γρ.ζαχαρη αχνη
1 αυγο
1/2 κ.γ.αλατι
1/2 φλ.κορν φλαουερ
1 βανηλια
Ξυσμα απο ενα λεμονι
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 400 με 450 γρ.
1 πλακα σοκολατα κουβερτουρα +1 κ.σ.σπορελαιο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με το συρμα ανακατευουμε καλα το βιταμ,το σπορελαιο ,την αχνη,το αυγο και κατοπιν τα υπολοιπα υλικα και τελευταιο το αλευρι.Η ζυμη ειναι αφρατη,ευπλαστη κσι δεν κολλα στα χερια.Προσοχη δεν βαζουμε μπεικιν .
Τη αφηνουμε για 10 λεπτα βα ξεκουραστει.Παιρνουμε μια ποσοτητα οσο ενα μικρο μανταρινι την πκαθουμε μπαλακι και δινουμε το σχημα φυλλου.Και με την βαση ενος μικρου πιρουνιου κανουμε τα σχεδια
Τα βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 20 με 25 λεπτα.Λιωνουμε την κουβερτουρα με το σπορελαιο σε μπρν μαρι και μολις κρυωσουν τα βουταμε απο την μια πλευρα.Ριχνουμε εαν θελουμε λιγο τρυμενο καρυδι.Ειναι πεντανοστημα και γουστοζικα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρινα Μισαηλιδου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”