Συνταγές
Υπέροχα βουτυρένια μπισκότα που λιώουν στο στόμα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Παμε να τα κανουμε
Η Εκτέλεση είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ βουτηρο σε θερμοκρασια δωματιου
2 κ σ.σπορελαιο
120 γρ.ζαχαρη αχνη
1 αυγο
2 βανηλιες
1/2 κ.γ.μπεικιν
2 κ. σ.κορν φλαουερ
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 400 με 450 γρ.
Λιωμενη κουβερτουρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε το βουτηρο με την ζαχαρη αχνη να αφρατεψει προσθετουμε το λαδι-αυγο -βανηλιες με τελευταιο το αλευρι .
Η ζυμη ειναι αφρατη ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.Την βαζουμε για μιση ωρα στο ψυγειο.
Ανοιγουμε με τον πλαστη σε φυλλο οχι πολυ λεπτο και κοβουμε με κουπατ σε σχεδια .Εγω χρησιμοποιησα ενα πλαστικο σουπλα με τρυπουλες.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους αερα για 15 -18 λεπτα μολις δειτε τις ακρες να παιρνουν χρωμα ειναι ετοιμα.
Τα αφηνουμε να κρυωσουν και τα βουταμε στην κουβερτουρα.
Η ιδεα για το σχεδιο ειναι απο την χρυσοχερα Eli Sabeth.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Με τέτοια υλικά δεν μπορείς να φανταστείς γεύση! Πολύ ωραία μπισκότα βουτύρου και καρύδας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
110 γρ αλεύρι
100 γρ τριμμένη καρύδα
100 γρ ζάχαρη
80 γρ βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
2 αυγά
1 κουταλάκι γλ. μπέικιν παουντερ
1 καψουλάκι βανίλια
Ξύσμα από ένα μικρό λεμόνι
1 πρέζα αλάτι
Μαρμελάδα βερύκοκο (4 με 5 κουταλιές)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, εν συνεχεία όλα τα υλικά με τελευταίο το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια μαρις και όταν ενσωματωθει το βάζουμε στο ψυγείο για τρεις με τέσσερις ώρες να παγώσει.
Φτιάχνουμε μπαλάκια 20 γραμμαρίων περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 12 με 15 λεπτά, αναλόγως το φούρνο.
Αραιώνουμε την μαρμελάδα με νερό, την βάζουμε στο μουλτι εάν έχει κομματάκια να κοπούν και την βάζουμε σε σιγανή φωτιά να πάρει μια βράση και να δούμε την ρευστότητα της. Κατεβάζουμε από την φωτιά βουτάμε τα μπισκοτάκια και αμέσως μετά σε καρύδα.
Καλή σου επιτυχία! Είναι τα πιο νόστιμα μπισκότα βουτύρου που έχεις φτιάξει!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Litsa Kokkoni- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”