Συνταγές
Τέλεια συνταγή για φλογέρες τυροπιτάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
200 γραμμάρια φέτα
100 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
200 γραμμάρια γιαούρτι
100 γραμμάρια ανθρακούχο νερό
40 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη τριμμένη φέτα με τα χέρια, το γιαούρτι, τα αυγά 3-4 κ.σ. ηλιέλαιο και το ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μπολ λιώνουμε το βούτυρο.
Περνούμε ένα φύλλο περνάμε δύο πινελιές με βούτυρο, αναποδογυρίζουμε να κολλήσει με τη δεύτερο φύλλο, περνάμε μα το ίδιο τρόπο με βούτυρο ξανά αναποδογυρίζουμε. Βάζουμε στην στενή πλευρά 2-3 κ.σ. από τη γεμίσει, κλείνουμε από 2 εκ. από τα πλαϊνά και στρίβουμε σέ ρόλο 3 φύλλα. Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί , συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Στο τέλος ότι έχει μείνει βούτυρο περνάμε από πάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ( εξαρτάται από το φούρνο σάς). Μέχρι να ρόδο κοκκινίσουν.
Τσάι
Για ένα φλιτζάνι χρειάζεται
20 γραμμάρια φρέσκο τζίντζερ
1 κ.σ. μελί
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2-3 φέτες μήλο
Εκτέλεση
Τρίβουμε στον τρίφτη το τζίντζερ και αφαιρούμε το χυμό. Βάζουμε το χυμό σε μια κούπα τού τσάι μαζί με τίς φέτες μήλο και ρίχνουμε καυτό νερό, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε για 5-6λεπτα μετά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μέλι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το μέλι. Σερβίρουμε με τίς φέτες μήλο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Lilqna Petrova-ΣΥΝΤΑΓΟΠΑΡΕΑ”