Γλυκα
Το διάσημο προφιτερόλ τώρα και… ανάποδο! Ξετρελαθήκαμε!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Φτιάχνω αυτή τη συνταγή σχεδόν κάθε μέρα! Θαυμάσιο, εύκολο και δροσερό το ανάποδο προφιτερόλ !!πιο τέλειο, δεν γίνεται, ξετρελάθηκαν τα παιδιά
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
για την κρέμα προφιτερόλ
-500 ml. γάλα
-175 γρ. ζάχαρη
-50 γρ. αλεύρι ”Κούλα”
-50 γρ. κακάο
για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
-500 ml. γάλα
-150 γρ. ζάχαρη
-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-100. γρ. αλεύρι ”Κούλα”
-1 κρόκος αυγού
-1 κ.σ. βούτυρο
-200 ml. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα
για τα σουδάκια
-9 σουδάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή με την κρέμα για το προφιτερόλ. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά ανακατεύοντας. Το κακάο και το αλεύρι τα περνάμε από κόσκινο.
Όταν βράσει και πήξει το αδειάζουμε σε ένα μπολ, το οποίο καλύπτουμε με μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας ζαχαροπλαστικής. Βράζουμε πάλι σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι και τον κρόκο ανακατεύοντας. Όταν πήξει το μίγμα, ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου να λιώσει. Όταν πήξει το μίγμα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ το οποίο σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Βάζουμε σε ένα κορνέ την κρύα κρέμα για τα προφιτερόλ και γεμίζουμε ποτηράκια λίγο πάνω από τον πάτο. Γεμίζουμε επίσης και τα σουδάκια με την ίδια κρέμα.
Τοποθετούμε τα σουδάκια στα ποτήρια.
Χτυπάμε στο μίξερ χρησιμοποιώντας το σύρμα την κρέμα γάλακτος 35% έως ότου να πήξει. Αφαιρούμε το σύρμα και τοποθετούμε το φτερό στο μίξερ, αδειάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Βάζουμε στο κορνέ, την κρέμα από τον κάδο του μίξερ και γεμίζουμε τα ποτηράκια.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “προφιτερόλ ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis