Συνταγές
Τέλειο καλοκαιρινό πιάτο, που σίγουρα θα το απολαύσει όλη η οικογένεια..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ελαφρύ και νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο που πρέπει να την φτιάξεις οπωσδήποτε..
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
3 πατάτες(550 γρ)
3 κολοκυθάκια(670 γρ)
2 μελιτζάνες(450 γρ)
1 κτγ. πάπρικα
1,5 κτγ. αλάτι
50 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
1 κτγ. πάπρικα
4 κτγ. αλάτι
1 κτγ. πιπέρι
20 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό
2 μεσαία αυγά
50 γρ. φρυγανιά
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο στο ταψί
Ένα ταψί διαμέτρου 34 εκατοστών
δενδρολίβανο
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
1 κτγ. αλάτι
30 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό
1 σκελίδα σκόρδου
70 γρ. πελτέ ντομάτας
100 γρ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, τρίβοντας σε ένα μπολ το κρεμμύδι με τη χοντρή πλευρά ενός τρίφτη, αφού πρώτα το ξεφλουδίσουμε.
Συνεχίζουμε τρίβοντας και 2 σκελίδες σκόρδο.
Αδειάζουμε στο μπολ τον κιμά και προσθέτουμε την 1 κτγ. πάπρικα, την 1 κτγ. πιπέρι, τις 4 κτγ. αλάτι, τα 20 γραμμάρια ελαιόλαδο, τα 2 μεσαία αυγά, τον μαϊντανό, τα 50 γραμμάρια τριμμένης φρυγανιάς, και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας.
Αφού ζυμώσουμε τα υλικά, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη μαγειρικής και το βάζουμε στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε με το μαχαίρι σε χοντρές ροδέλες. Κόβουμε με τον ίδιο τρόπο τις 2 μελιτζάνες και τα 3 κολοκύθια.
Ρίχνουμε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες, σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε 1 κτγ. πάπρικα, 1 κτγ. πιπέρι, 1,5 κτγ. αλάτι, 50 γραμμάρια ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Βγάζουμε το μπολ με τον κιμά από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη.
Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 34 εκατοστών και βάζουμε διαδοχικά, φέτα από το μίγμα του κιμά, αφού τον πλάσουμε με τα χέρια μας στο μέγεθος περίπου που έχουν οι ροδέλες από τις πατάτες, και στη συνέχεια κολοκύθια ή πατάτες ή μελιτζάνες.
Προσθέτουμε λίγο δενδρολίβανο επάνω από το φαγητό και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς, στον αέρα.
Μετά από αυτό τον χρόνο, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
Σε ένα μπολ, κόβουμε και τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά ενός τρίφτη 2 ντομάτες, 1 κρεμμύδι αφού το ξεφλουδίσουμε, και 1 σκελίδα σκόρδου. Προσθέτουμε στο μπολ και 70 γραμμάρια πελτέ, 1 κτγ. αλάτι, 30 γρ. ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε καλά.
Ανακατεύοντας προσθέτουμε και 100 γραμμάρια νερό, φτιάχνοντας έτσι ένα μίγμα, το οποίο αδειάζουμε επάνω από το ψημένο φαγητό.
Βάζουμε το ταψί ξανά στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα.
Μετά και από αυτό το χρόνο ψησίματος, το φαγητό μας είναι έτοιμο να το σερβίρετε.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές.
Τώρα μπορείτε απλα να απολαύστε το πιο τέλειο καλοκαιρινό πιάτο!
Δείτε όλη την διαδικασία με αναλυτικά βήματα στο παρακάτω βίντεο :
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL – Για να βλέπετε πρώτοι τα βίντεο !