Συνταγές
Συνταγή για υπέροχα μηλοπιτάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αφροδίτη Λόκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη
Ένα βηταμ
Ένα φαρίνα αλεύρι 500γρ
Δύο Με τρεις κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Ζυμονουμε το αφήνουμε
Γέμιση
Τέσσερα μήλα τα τρίβουμε στο τρίφτη σε ένα κατσαρολάκι μέσ’βάζουμε μια κουταλιά κανέλα και δύο ποτήρια ζάχαρη τα βράζουμε ρίχνουμε μια χούφτα γεμάτη σταφίδες ξανθές και λίγο καρύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοιγουμε ένα ζυμαρακι βάζουμε την γέμιση
τα ψήνουμε σε εκατό ογδόντα βαθμούς κελσίου αέρα μέχρι να ροδισουν περίπου 20 λεπτά
όταν τα βγάλουμε ρίχνουμε άχνη ζάχαρη
Η Συνταγή είναι από Αφροδίτη Λόκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις δημιουργικά μηλοπιτάκια τριαντάφυλλα – υπέροχα και πανέμορφα
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 μήλα
1 φύλλο σφολιάτα
5 κς ζάχαρη κρυσταλλική
Καστάνη ζάχαρη
Κανέλα σκονη
Βουτυρο
Σιρόπι:
1/2 κούπα νερό και 1/2 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι κ το αφήνουμε να κρυώσει
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό ρίχνουμε τις κουταλιές της ζάχαρης κ τα μήλα κομμένα σε πολυ λεπτές φέτες κ αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά κ Στραγγίζουμε
Παίρνουμε τη σφολιάτα τη κόβουμε σε 8 λωρίδες , πασαλιβουμε παντού με βουτυρο κ ρίχνουμε τξ Καστάνη ζάχαρη κ κανέλα ! Από πάνω βάζουμε τα μήλα, διπλώνουμε κ τυλιγουμε σε τριαντάφυλλα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 τοποθετούμε σε θήκες μαφιν κ ψήνουμε για περίπου μισή ωρα. Σιροπιαζουμε με το κρυο σιρόπι όπως είναι καυτα
Η Συνταγή είναι από Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.