Την συνταγή μας την έδωσε η κα Αναστασία Πλατάρα

Υλικά:

500 γραμ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά μπύρας
μία πρέζα αλάτι
νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη ως χυλός αραιός.

Εκτέλεση Συνταγής

Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ για να γίνει ένα παχύρευστος χυλός (αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό ή αλεύρι) και αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου 50 με 60 λεπτά.

Όταν φουσκώσει η ζύμη ,βάζω σε ένα βαθύ τηγάνι λάδι και το αφήνω να κάψει καλά . Όταν είναι έτοιμο παίρνω λίγο λίγο χυλό και τηγανίζω τα τσιριχτά ( ως λουκουμάδες διαμέτρου 10 εκατοστά). Έτσι κάνουμε με όλο το ζυμάρι και τηγανίζουμε τα τσιριχτά μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις βγάλουμε τα τσιριχτά από το τηγάνι (με μια τρυπητή κουτάλα) τ’αφήνουμε για λίγο πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε ζεστά με μέλι ή με ζάχαρη.

μυστικά συνταγής

Το χλιαρό νερό να είναι τόσο όσο να αντέχει το δάχτυλο μέσα χωρίς να καούμε ,γιατί διαφορετικά καίγονται τα ένζυμα με αποτέλεσμα η ζύμη να μην φουσκώσει

Τόπος προέλευσης , Πόντος.

ΠΗΓΗ