Συνταγές
Σκέτη απόλαυση – για σήμερα συκώτι μοσχαρίσιο μαγειρεμένο με πράσο κρεμμύδι καρότο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το συκώτι μοσχαρίσιο μαγειρεμένο με πράσο κρεμμύδι, καρότο…
Αφού έβαλα τά κομμάτια συκωτιού μέσα σέ γάλα για 1 ώρα και ύστερα ταμποναρω, βάζουμε σέ κατσαρόλα,2 ξερά κρεμμύδια σέ φέτες και 1 πράσο σέ φετουλες, με 1 κρασοποτηρο ελαιόλαδο. Σωταρουμε ρίχνουμε 2 καρότα σέ φετουλες, τά κομμάτια συκωτιού, θωρακιζουμε και από τίς δύο πλευρές και αυτά
σβήνουμε με 1 σφηνακι μηλοξυδο, 1 κουταλιά της σούπας σόγια σος και 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσακικο. Φυσικά έχουμε ρίξει και μαυροπιπερο και μισό κουταλάκι του γλυκού ρισμαρι ( δενδρολίβανο), 1 λαχανόσουπα δική μου
ρίχνουμε και νερό όχι ακόμα αλάτι, στο τέλος. Βράζουμε για 30′ μέχρι να δέσει η σάλτσα μου, τώρα ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας μέλι και αλάτι, σβήνω την φωτιά
Αχ και 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο έβαλα..
Για τά βρασμένα λαχανικά
Σωταρουμε 1 ξερό κρεμμύδι σέ φέτες, και 1 πράσο σέ φετουλες, ρίχνουμε 1 καρότο σέ φετουλες, 2 κούπες λάχανο σε φέτες σάν για σαλάτα , μισή πιπεριά Φλωρίνης σέ φετουλες,10 ντοματινακια κουτσικα , λίγο μάραθο φρέσκο, 2 μικρά κολοκυθάκια όλα από το κήπο εκτός από τα πράσα
ρίχνουμε και 1 λαχανόσουπα δική μου, 1 κουταλιά της σούπας σόγια σος, λίγο καυτερή πάπρικα και βράζω με λίγο νεράκι και 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Για το μανεστρακι…
Σωταρουμε πρώτα μέσα σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο λουρμπακ, το μανεστρακι, ρίχνω λίγο κάρυ 1 λαχανόσουπα δική μου και λίγα νεράκι , βράζω για 7′ και έτοιμο.
Για τίς κρέπες…
Χτυπάμε όλα μαζί, 2 αυγά, 1 ποτήρι γάλα φρέσκο, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μισό κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ και λίγο νερό, 1 κουταλιά της σούπας βιταμ λιωμένο βούτυρο..
Ρίχνουμε αλεύρι γοχ έτσι με το μάτι που λένε μέχρι να έχουμε ένα χυλό. Παίρνουμε με την κουτάλα ρίχνουμε στο τηγάνι, αφού πρώτα βουτυρωνω κάθε φορά. Γυρίζουμε το τηγάνι να πάει παντού ό χυλός, περιμένουμε λίγο
μόλις κάνει φουσκάλες γυρίζω και από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε και αλείφουμε κάθε μία κρέπα με 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα κορόμηλο ρολαρουμε
από πάνω έριξα Μερέντα υγείας σοκολάτα. Κατά τόν ίδιο τρόπο τις φτιάχνουμε όλες. ( γίνονται φυσικά και με τυρί κλπ).
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.