Συνταγές
Δεν έμεινε τίποτα μέσα σε 10 λεπτά! Δοκιμάστε στριφτή τυρόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Δόση – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το φύλλο ευτυχώς μου βγήκε λεπτό και τραγανό. Έβαλα 3 χούφτες αλεύρι, λίγο αλάτι και 1κ.σ. λάδι. Για τη γέμιση ανακάτεψα 2 αβγά από τις παχουλές κοτούλες μου, 200γρ φέτα χοντροσπασμένη, λίγο γάλα, αλάτι, πιπέρι.
Άπλωσα 2 φύλλα, τα έκοψα στη μέση, έβαλα τη γέμιση στην άκρη και τύλιξα σε μπαστούνια.
Τα έβαλα το ένα μετά το άλλο σαν σαλιγκαρακι, λιγο λαδακι από πάνω
ψήσιμο στους 180 για 45 λεπτά. Έβαλα και λαδόκολλα στο ταψί για να μην ταλαιπωρηθω στο πλησιμο μετά!
Η Συνταγή είναι από Μαρία Δόση – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Σπιτικά τραγανά σαραγλάκια
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής από “Βικη Αναματερου-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
Γέμιση
150 γρ καρύδι τριμμένο
150 γρ αμύγδαλο τριμμένο ωμό
100 γρ καρύδα
50 γρ σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ ζάχαρη
2 κγ κανέλα
μισό κγ γαρύφαλλο
10 λευκά μπισκότα στο μούλτι
250 γρ βούτυρο εγώ έβαλα Κερκύρας
500 γρ φύλλο Βηρυτού
Ψήνουμε 150 βαθμούς 70 75 λεπτά τα σαραγλί
Σιρόπι
500 γρ νερό
750 ζάχαρη
1 βανίλια
Λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε 4 λεπτά ρίχνουμε το λεμόνι βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια
Μόλις βγουν τα σαραγλάκια τα σιροπιάζουμε με το σιρόπι που βγάλαμε 20 λεπτά πριν από τη φωτιά
Για τη γέμιση βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ απλώνουμε το φύλλο σκορπάμε λίγη γέμιση διπλώνουμε μια παλάμη και από κει ρολάρουμε μέχρι πάνω με μια ψιλή βελόνα πλεξίματος πιάνουμε από τις άκρες και σουρώνουμε προς τη μέση βγάζουμε και τοποθετούμε σε ταψί λιώνουμε το βούτυρο και το απλώνουμε με το πινέλο όταν παγώσει το κόβουμε και το ψήνουμε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ George Chatzigiatroudakis”