ΥΛΙΚΑ
- 1000 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 7 γρ.μαγια ξερή
- 1 κ.γ.κανέλα σκόνη
- 70 γρ.ζάχαρη
- 200 γρ.σταφίδες μαύρες
- 100 mlχυμό πορτοκαλιού
- 500 mlχλιαρό νερό
- 1αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και την κανέλα.
-
Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το χυμό και το μισό νερό. Ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά όσο πάρει από το υπόλοιπο νερό.
-
Μόλις η ζύμη είναι λεία και δεν κολλάει στα χέρια, είναι έτοιμη. Προσθέτουμε τις σταφίδες και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
-
Τη μεταφέρουμε σε ένα λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό σημείο.
-
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε 8 μέρη. Πλάθουμε τα σταφιδόψωμα στο σχήμα τις προτίμησής μας και τα τοποθετούμε σε 2 ταψιά φούρνου στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
-
Σκεπάζουμε τα ταψιά με πετσέτες και αφήνουμε τα σταφιδόψωμα για περίπου 1 ώρα να φουσκώσουν καλά.
-
Τα αλείφουμε με προσοχή με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180°C.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο alevri.com