Συνταγές
Σπανακοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο που γίνεται έξτρα τραγανή…….
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
500γρ αλεύρι εγώ έβαλα Κούλα
1κ.σ ξύδι
Μισό κ.γ αλάτι
2 κ.σ ελαιόλαδο
250 μλ νερό
Εκτελεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα το αλάτι το ελαιόλαδο το ξίδι και στο τέλος σιγά-σιγά το νερό. Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Εγώ την έκανα σε μικρό ταψάκι και έβγαλα οχτώ φύλλα 4κάτω και 4πάνω αν θέλετε σε μεγαλύτερο ταψί μπορείτε να κάνετε δύο φύλα κάτω και δύο φύλα πάνω. Στο στρώσιμο βάζουμε στο ταψι με κάθε φύλλο και λάδι γεμίσει και συνεχίσουμε μετά με φύλλο λάδι φύλλο λάδι και όσο μας πάρει.
Από πάνω Μπορείτε να βάλετε λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο η λαδι (όπως στην δική μου την περίπτωση) κόβουμε την πίτα και ψήνουμε σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή Ανάλογα από το φούρνο.
Για τη γέμιση
Ζεματαμε το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι θα βγάζουμε και μόλις κρυώσουν λίγο προσθέτουμε το άνηθο και το τυρι.
Η Συνταγή είναι από Αννα Κασσανδρεια – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για εξαίσια σπανακοτυρόπιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Kasti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα φύλλα
2 κούπες νερό ζεστό
Μισή κούπα λάδι (οτι λαδι θέλετε)
Μια κουτάλια σούπας λεμονι η ξύδι
Μια κουτάλια του γλυκού αλάτι
Περίπου 5 κούπες αλεύρι
Για τη γέμιση σπανακοτυρόπιτα
Ένα ματσάκι σπανάκι
Ένα ματσάκι κρεμμυδάκια
Ένα ματσάκι μαϊντανό
Ένα ματσάκι μυρωνι
2 αυγά και 250γρ τυρί φέτα
Λίγο λάδι όσο θέλετε και λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Τα ψιλοκοβουμε όλα
Ρίχνουμε τα αυγά και το τυρί
Ανοίγουμε τα φύλλα βάζουμε λίγο βούτυρο με λάδι επάνω ,Και την γέμιση
Διπλώνουμε σε ρολά και ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς με αέρα
Η Συνταγή είναι από κ. Georgia Kasti– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.