Συνταγές
Σοκολατένιο, απολαυστικό και πάνω απ όλα σπιτικό προφιτερόλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από την Έλενα Μιχάλαρου και η εκτέλεση της κ. Irini Monova – “Μαγειρική Χωρίς Συνταγή”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα μεγάλο πακέτο κρουασανακια 7Days με γεύση μιλφέιγ
Σοκολάτα :
600ml γάλα (στα 200ml διαλύω 60γρ κορν φλάουερ) άρα σε κατσαρολάκι, σε μέτρια θερμοκρασία: 400ml γάλα + 300γρ ζάχαρη + 100γρ κακάο κοσκινισμένο, να βράσουν ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει και σβολιάσει + το γάλα με το κορν φλάουρ, ανακατεύω συνεχώς με σύρμα, (περίπου 5΄).
Κατεβάζω από την φωτιά και το αφήνω να κρυώσει τελείως.
Κρέμα:
1 φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου Γιώτης γεύση βανίλια: το ετοιμάζω όπως λένε οι οδηγίες στην συσκευασία, κι όταν είναι έτοιμο ρίχνω 50γρ βούτυρο και ανακατεύω να ανακατευτούν καλά, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω κι αυτό στην άκρη να κρυώσει.
Σαντιγί:
1 φακελάκι σαντιγί Garni + 1φλ. γάλα : κτύπημα στο μίξερ μεσαία ταχύτητα για 5΄
Στο μίξερ κτυπάω για λίγο την κρέμα βανίλια (1΄ μεσαία ταχύτητα) και με μια σπάτουλα ενσωματώνω τη μισή σαντιγί (την άλλη μισή την βάζω σε κορνέ και διακοσμώ τα προφιτερολ από πάνω)
Σύνθεση:
βάζω ένα κρουασανακι κομμένο στη μέση ρίχνω από πάνω την κρέμα βανίλια και από πάνω την σοκολάτα και στο ψυγείο να παγώσει
Αν θέλω να το κάνω σε μεγάλο μπολ στρώνω τα κρουασανακια σε όλο το πάτο του πυρεξ, ρίχνω την κρέμα βανίλια να καλυφθούν τα κρουασανακια και τέλος ρίχνω από πάνω την σοκολάτα και ψυγείο. Διακοσμώ με την σαντιγί που έμεινε
Η Συνταγή είναι από την Έλενα Μιχάλαρου και η εκτέλεση της κ. Irini Monova – “Μαγειρική Χωρίς Συνταγή”