Συνταγές
Κουταλιά και απόλαυση το προφιτερόλ με κρουασανάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
10 κρουασανακια σοκολάτα κομμένα στην μέση
500 γρ γάλα
3 αυγά
4 κ.σ κορν φλάουερ
2 κ.σ κακάο
3/4 κούπας ζάχαρη
20 γρ βουτηρο
1 βανίλια
1 κουβερτούρα 125 γρ
Για την διακόσμηση
250 γρ φυτική κρέμα (Πράσινη συσκευασία)
50 γρ κουβερτούρα
25 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ.γ ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανακι βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια και τα χτυπάω να αφρατεψουν. Αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το γάλα με το κορν φλάουερ και το κακάο σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν τα υλικά.
Μόλις ζεσταθεί λίγο Ρίχνουμε το μισό μείγμα στα αυγά ανακατέυουμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτω το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατέυουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκεπαζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει η κρέμα την ανακατέυω να αφρατέψει.
Βάζουμε κάτω λίγο κρέμα μετά βάζουμε τα κρουασανακια κομμένα στην μέση και ξανά κρέμα.
Χτυπάμε την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί και γαρνιρουμε .
Σε Μπεν Μαρί λιωσουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το ηλιέλαιο και μόλις κρυώσε ριξαμε από επάνω
Φτιάξτε πεντανόστιμες συνταγές, με γρήγορη εκτέλεση.
Μην χάσεις την ευκαιρία σου να γοητεύσεις με τις δημιουργίες σου σε κάθε αφορμή!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.