Συνταγές
Έτσι μου έρχεται να κάνω βουτιά μέσα στο μπωλ! Το ωραιότερο προφιτερόλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νατάσα Κυριαζή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ :
ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ:
500γρ γάλα
5 κρόκους αυγών
50 γρ κορν φλάουρ
1 κλωναρακι Φυσική βανίλια ή ένα μπουκαλάκι υγρή ή 2 φακελάκια σκόνη
90 γρ ζάχαρη
40 γρ βούτυρο
200ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί χωρίς ζάχαρη
ΚΡΕΜΑ ΣΟΛΟΛΑΤΑ:
700 γρ γάλα
300 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ ζάχαρη
150 γρ κακάο
400 γρ κουβερτούρα
25 σουδακια έτοιμα ή σπιτικά δικά σας
ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
ΥΛΙΚΑ :
125 ml γάλα 3,5% λιπαρά
125 ml νερό
4 γρ. αλάτι
3γρ ζάχαρη
125γρ βούτυρο σκληρό πλάκα
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
4-5 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό, το γάλα και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και ανάβουμε το μάτι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Όταν λιώσει το βούτυρο και το μείγμα με το νερό και το γάλα ξεκινήσει να βράζει, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με μιας ρίχνουμε μέσα το αλεύρι με το αλάτι και τη ζαχαρη. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη σπάτουλα πολύ καλά. Βάζουμε ξανά πάνω στη φωτιά, χαμηλώνουμε και ανακατεύουμε δυνατά για 2-3 λεπτά ξύνοντας με τη σπάτουλα τη βάση της κατσαρόλας και αφαιρώντας κομματάκια ζύμης που τυχόν έχουν κολλήσει στον πάτο.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε τη ζύμη στο μίξερ. Έχουμε σπάσει τα αυγά σε ένα μπολ και τα κρατάμε. Δουλεύουμε για λίγο τη ζύμη μόνη της στο μίξερ για να κρυώσει.1-2 λεπτά είναι αρκετά και στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν βάλουμε το επόμενο. Πρέπει να είναι μια ζύμη ελαστική και μαλακή που να τραβιέται σαν τσίχλα και να μην σπάει όταν τραβάμε ένα κομμάτι της.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και κάνουμε τα σουδάκια μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 180ο C και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμα και χρυσαφένια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΚΡΕΜΕΣ :
Ξεκινάμε με τη κρέμα σοκολάτα βάζοντας όλα τα υλικάμέσα στη κατσαρόλα ΕΚΤΟΣ από τη κουβερτούρα. Όταν αρχίσει το μείγμα να βράζει ρίχνουμε τη κουβερτούρα και αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να δέσει το μείγμα. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τοποθετούμε μεμβράνη πάνω στη κρέμα για να μη κάνει κρούστα. Η κρέμα θα είναι αρκετά νερουλη οπότε μην ανησυχήσετε. Τη βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Όταν βγει από το ψυγείο θα έχει πήξει όσο πρέπει!
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη κρέμα πατισερι βάζοντας τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθει. Στη συνέχεια βάζουμε στη κατσαρόλα το γάλα το κλωναρακι βανίλιας σχισμενο στη μέση και βγάζοντας τους σπόρους ή ρίχνοντας τις άλλες βανίλιες(υγρή και φακελάκια) και όταν αρχίσει να βράζει βάζουμε το μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα.
Όταν βγάλει τη πρώτη φουσκαλα βρασμού, αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο ανακατεύοντας γρήγορα. Βάζουμε σε ένα μπολ τη πατισερι και τοποθετούμε μεμβράνη πάνω της για να μη κάνει κρούστα. Τη βάζουμε στο ψυγείο και μετά από 3 ώρες κάνουμε σαντιγί με τη κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε όλη ανακατεύοντας καλά στη κρέμα πατισερι. Μετά από 24 ώρες γεμίζουμε με τη κρέμα τα σουδακια,τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη κρέμα σοκολάτα. Φτιάχνουμε ροζετες από σαντιγί για πιο όμορφη εμφάνιση. Έτοιμο!
Η Συνταγή είναι από Νατάσα Κυριαζή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.